Hvad er VoIP Service?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad er det?

'Voice' er transporten af ​​det elektroniske signal, der genereres af en persons stemme i en telefon til den kaldte telefon.
Signalet går over et link, der kan være en kabel-firma koaksial, fiberoptisk fra lokale telefonselskaber eller trådløs service fra et cellefirma.
Internetprotokol er det sæt regler, der angiver, hvordan kommunikationsenheder skal formatere og transportere digitale meddelelser.

Analog vs Digital

Når en telefonsamtale sendes over et traditionelt ledningsforbindelse, bliver signalet en elektronisk analog for stemmerne og gengiver disse lyde ved den fjerne ende.
Datakommunikation er digital og består af bevægelige strenge af elektroniske bits , generelt kaldet 1s og 0s, over et transportmiddel. Mediet kan være tråd-, lys-, infrarød- eller radiobølger, og et digitalt signal 'on / off' gør det nemmere end et analogt signal, der skal sendes elektronisk.

Historie

PSTN --- offentligt koblet telefonnet --- var des ignoreres for at bære lyd, specielt den menneskelige stemme, over ledninger og i 100 år har tjenesten udført godt nok, at brugerne kunne genkende hinanden selv på langdistanceopkald, men det kunne ikke understøtte data godt.
Ved slutningen af ​​det 20. århundrede, da computere blev billigere og mere kraftfulde, opfordrede fordelene ved at forbinde dem til opfindelsen af ​​netværk for at binde dem sammen, herunder LAN'er --- Local Area Networks --- og WANs- - Wide Area Networks, men de kunne ikke bære stemmen godt.
I sidste ende blev udfordringerne med at transportere taletjenester overvundet, og VoIP blev en realitet, først på private digitale faciliteter og derefter nationalt og globalt.

Krav < / h2> VoIP-tjenesten kræver højhastigheds-digital service, en computer, servere og routere, et struktureret lednings miljø, et højhastighedsnetværk og VoIP-telefoner, selvom VoIP-systemer normalt tilbyder support til analoge telefoner og faxmaskiner.

Fordele

VoIP tilbyder lavere omkostninger end traditionel lokal og langdistancetjeneste og den potentielle effektivitet ved styring af et kombineret data- og talnetværk. Derudover er VoIP-funktioner, der tidligere var omkostningseffektive, såsom voicemail og samtaleoptagelse, og funktioner som nummerportabilitet, opkalds-id, samtale venter og viderestilling af opkald integreret med VoIP.

Bekymringer: Nødtjenester

VoIP-tjenester blev ikke forpligtet til at støtte nødtjenester, indtil de blev mandat af FCC i 2005. Bærer-niveau og forretningsudbydere har udviklet direkte adgang til nødtjenester, men leverandører af internetadgang har huller i deres dækning og adgang, så deres kunder skal Kontroller, hvilke 911 begrænsninger der kan være for den service, de bruger. Se Ressourcer for mere information om VoIP og 911-tjenesten.

Andre bekymringer

Afhængigt af implementeringen kan en VoIP-tjeneste muligvis ikke fungere under strømafbrydelse, og telefonbistand kan ikke være en del af VoIP-udbyderens tilbud . VoIP står for 'Voice-over-Internet Protocol', et alternativ til traditionel analog telefonitjeneste, der konverterer stemme til digitale signaler og sender signalerne over de højhastigheds-netværk, der forbinder computere til internettet.
VoIP bruger kommunikationsservere og routere og muliggør de billige eller gratis tjenester, der tilbydes af 'internet-only' -telefonudbydere.