Hvad er de forskellige typer bærbare harddiske?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

2.5 'Harddiske

2.5' harddiske er den type harddiske, der typisk bruges i de fleste bærbare computere. Harddiske kommer i varierende lagerkapacitet og er bygget ind i de fleste computere, herunder populære virksomheder som Apple, Dell, HP og Toshiba. De 2,5 'harddiske har en motor, som bestemmer, hvor hurtigt du kan læse og skrive data til dem. De hurtigste 2.5' drev, der kører, kører 7200 omdrejninger pr. Minut. Andre muligheder omfatter 5400 RPM og 4200 RPM drev.

1.8 'Harddiske

1.8' harddiske er designet meget som 2,5 'drev, kun mindre. De kompakte drev bruges typisk i mindre bærbare computere eller netbooks. Nogle virksomheder bruger også drevene til opbevaring i MP3-afspillere og PDA'er. På grund af deres lille størrelse findes der normalt ikke 1,8 drev med lagerkapacitet på over 80 GB.

Soild State Drives (SSD)

Solid state drives er en af ​​de nyeste typer drev, der bruges i bærbare computere. I modsætning til andre harddiske, der har bevægelige dele, har solid state-drev ikke nogen dele, der bevæger sig. Da de ikke har bevægelige dele, løber SSD-laptops typisk meget køligere end bærbare computere ved hjælp af traditionelle drev. SSD-drev er også bedre i stand til at håndtere slid og SSD-drev bruges typisk i netbooks og andre mindre bærbare computere. Laptops, der bruger SSD-drev, er typisk meget dyrere end traditionelle bærbare computere på grund af de høje omkostninger ved at skabe et drev. En 16 GB SSD-drev på markedet er omtrent samme pris som en 160 GB traditionel drev.

Firewire harddisk

En firewire harddisk er en ekstern harddisk, der forbinder din computer via firewire-porten. Eksterne firewire-drev kan købes i størrelser fra kun få GB til flere TB og kan bruges til at overføre data fra din bærbare computer til andre computere, du måtte have i dit hjem eller kontor.

USB harddisk

USB harddiske er eksternt hårdt drev lavet meget gerne firewire drev, der er designet til at give dig bærbar opbevaring til din bærbare computer samt andre computere, du måtte have. USB-harddiske forbinder til din computer via sin USB-port og kan bruges til at gemme data, som om du ville gemme data til din traditionelle harddisk. Din computers harddisk er hvor den gemmer alle dine data. Alt fra dine billeder fra sidste års ferie og yndlings MP3 til sidste års sælgere er alle gemt på en slags harddisk. Hvis du har en bærbar computer computer, er der et par forskellige harddisk muligheder, som du kan vælge imellem, hver med sine egne unikke fordele.