Hvad er en T1-forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

En T1-forbindelse er ideel til virksomheder, kontorer eller steder, der skal tilsluttes flere telefon- eller datalinjer til en enkelt netværksforbindelse. En enkelt T1-linjeforbindelse kan køres fra telefon eller internetfirma til en kontorbygning og opdeles blandt brugerne i bygningen.

Typer

Størstedelen af ​​T1 linjer er lavet af snoet kobbermetaller, men nogle T1 linjer er fremstillet af fiberoptiske materialer. T2 og T3 linjer er næsten altid fremstillet af fiberoptiske materialer og er en nyere wire teknologi end T1. Flere avancerede forbindelser eksisterer også, men er ikke så almindelige som T1-linjer.

Fordele

For virksomheder eller kontorer, der har otte eller flere telefonforbindelser ud over internetforbindelsesbehov, kan en T1-forbindelse være gavnlig og spare penge. Ved at have en T1-linje, der kører direkte fra teleselskabet, sparer bygningsejere på telefontjenester, mens de får højhastigheds internetadgang over en linje.

T1-forbindelser er ekstremt hurtige og kan tilbyde internethastigheder, der er op til 60 gange hurtigere end andre højhastigheds-internetforbindelser, ifølge WiseGeek. T1 linjer er i stand til at håndtere højere mængder data på én gang gennem forbindelsen.

For eksempel kan en standard T1 linje håndtere 1.544 megabits per sekund data og også op til 24 digitale talekanaler (til telefon brug) pr. linje, ifølge WiseGeek.

Overvejelser

En T1-linje koster mere end kabel- eller DSL-internetforbindelser. Udgiften skyldes delvist den opsætning, der kræves. Teleselskabet skal køre en T1 linje fra en af ​​deres basestationer til bygningen, der kræver tjenesten. Desuden vil afstanden mellem basestationen og bygningen øge omkostningerne, da afstanden stiger. Kabel eller DSL er bærbare højhastighedsforbindelser til internetforbindelser til små virksomheder, små kontorer og enkeltpersoner.

Teletjenester, der tilbyder T1-forbindelseslinjer, tilbyder lejemål til bygherre og internetudbydere. Disse brugere kan derefter tilbyde tjenester og adgang til den faste kreds til andre virksomheder og brugere i deres bygninger.

Spekulation

Da efterspørgslen stiger for T1-linjetjenester, vil prisen for installation og vedligeholdelse af en linje sandsynligvis falde. Også som teknologien fortsætter med at blive fremskreden, vil T2 og T3 linjer blive mere tilgængelige. Desuden vil brugen af ​​snoet kobber falde, da fiberoptisk teknologi bliver mere overkommelig.

Andre anvendelser

Ud over at blive brugt i virksomhedernes kontorindstillinger som en omkostningseffektiv stemme- og dataforbindelse, er T1-linjeteknologi undertiden bruges i andre tunge internetbrugsprogrammer. Et eksempel er brugen af ​​T1 teknologi i college computer labs og sovesale.

Omkostninger

Sammenlignet med kabel- og DSL Internet-tjenester, som kan koste under $100 per måned, kan T1-tilslutninger koste alt fra $300 til $1500 pr. Måned ( fra september 2009) afhængigt af afstanden mellem linjen og brugen. En T1-forbindelse er en type højhastigheds-dataforbindelse. Den kan bruges til telefonitjenester, overføre data via et netværk og også som en højhastigheds internetforbindelse. En T1-forbindelse er generelt hurtigere end traditionelle højhastigheds-internettjenester og er ideel til at forbinde flere computere eller kontorer til internettet.