Hvad er fordelene ved VoIP Service?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Krav

VoIP-miljøer kræver kommunikationsservere, routere, digital højhastighedstjeneste, et struktureret lednings miljø, et højhastighedsnetværk i virksomheden og VoIP-telefoner, selvom VoIP-systemer normalt tilbyder support til traditionelle analoge telefoner og fax maskiner.

Fordele

Siden 2000 er VoIP blevet den form for telefonitjeneste, der oftest er valgt til brugere, der flytter eller etablerer nye telefontjenester. VoIP benytter sig af mange typer transportmedier og gør det muligt for 'internet-kun' telefontjeneste (lav eller uden omkostninger).

VoIP tilbyder lavere omkostninger, potentielle besparelser på ledelsen og funktioner, der ofte ikke er tilgængelige på traditionelle telefontjenester.

Omkostningsbesparelser / indtjeningsforbedringer

For virksomheder tilbyder VoIP lavere omkostninger end traditionelle interne, lokale og langdistance-tjenester. Dette skyldes, at når infrastrukturen, der består af enheder (servere og routere) og digitale faciliteter, er blevet etableret, er omkostningerne til at give omskifter- og telefonopkaldstransport minimal sammenlignet med gamle analoge systemer. Når VoIP erstatter et selskabs aldrende PBX, skal deres samlede omkostninger være lavere. Når VoIP erstatter et telefonselskabs centrale kontor, kan deres fortjenstmargen øges.

Ledelseseffektivitet

Med VoIP har virksomheder og virksomheder potentialet til at kombinere tale- og datatjenester i et netværk, hvilket kun betyder en ledelsesoperation og en ledningsplan i stedet for at holde tale- og datasystemer og operationer adskilt. Men som den forudgående investering kan være relativt høj, opgraderer de til VoIP de fleste til virksomheder, der allerede har forpligtet sig til en investering, fordi de flytter deres placering eller ændrer hele deres netværk.

Udvidede funktioner

Med VoIP, funktioner, der var tidligere dyre add-ons såsom voicemail og samtale optagelse kan nemt tilbydes som en integreret kapacitet inden for computer, server og router miljø.

Ud over populære telefonfunktioner som f.eks. opkalds-id med navn, opkaldsvagt og viderestilling, giver et VoIP-miljø nye muligheder med ringe eller ingen ekstra omkostninger:

u0026 # x2022; Nummerportabilitet for at holde et nummer uanset tjenesteudbyderen
'Gråskala eller fuldfarve-skærm gør applikationer nemme at bruge
u0026 # x2022; Multimediepostkasse til alle meddelelser, herunder voice, email og fax
u0026 # x2022; Alfabetiske tastaturer til nem brug af interne eller eksterne meddelelsessystemer
'Find mig / følg mig' evnen til at lade vigtige opkald nå nogen, uanset deres placering
u0026 # x2022; Softphone-funktion gør det muligt for en pc at blive brugt som en telefon.

Større udbydere i Nordamerika

Vonage og Skype er store udbydere af internet-eneste telefontjenester.

Der er mange dusinvis af VoIP-udbydere til små virksomheder, men ifølge Gartners markedsundersøgelser er de store VoIP-udbydere til erhvervskunder Alcatel-Lucent, Avaya, Cisco, Nortel og ShoreTel. Kabelfirmaer som Comcast og Time Warner bruger VoIP til at levere alle deres telefontjenester, mens Verizon og ældre virksomheder har abonnenter på VoIP og kablede landlinjer. Udbydere til telefon- og kabelvirksomheder og fjernbilsfartøjer omfatter Avaya, Alcatel-Lucent og Nortel. VoIP (Voice over IP) er en telekommunikationsteknologi, der er designet til at sende telefonopkald som digitale meddelelser via offentlige eller private netværk ved hjælp af IP på samme måde som det bruges til datakommunikation mellem computersystemer. IP står for Internet Protocol, regelsættet, der bestemmer, hvordan disse meddelelser skal håndteres i digital datakommunikation, især til internettet.