Hvad er proxy-indstillinger?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ydeevne

De fleste proxyer er konfigureret til at udføre caching af webdata for at fremskynde ydeevnen. Disse er ofte konfigureret som standard i de fleste store internetudbydere (ISP'er) og store virksomheder. Proxyserveren gemmer almindeligt adgang til data uden for netværket og gør den tilgængelig, når klientmaskiner anmoder om det. Dette reducerer den samlede netværksbelastning og forbedrer brugeroplevelsen.

Filtrering

Den anden store konfigurationsfunktion, der deles af mange proxies, er forbindelsesfiltrering. Dette bruges stærkt i de fleste faglige og faglige miljøer for at beskytte netværkssikkerheden, holde medarbejderne fokuseret eller afskrække ulovlig aktivitet. Normalt er website blacklists og portfiltrering ansat for at forsøge at holde netværksaktivitet inden for foreskrevne grænser.

Fortrolighed

Proxyservere kan konfigureres til at give større privatliv til klientmaskinen. Disse benævnes anonymiserende proxyservere og kan få det til at fremgå, at proxyserveren selv er en klientmaskin, der bevarer brugerens anonymitet. Dette fungerer kun korrekt, hvis proxyserveren har en separat IP-adresse fra klientmaskinen.

Sikkerhed og kryptering

Såkaldte omvendte proxyservere bruges som regel til at levere sikkerhed og kryptering til en gruppe af andre servere. Disse kan beskytte serverne mod fjendtlige forbindelser, som f.eks. Benægtelse af serviceangreb, forbedre indholdsleveringshastigheden ved caching, forbedre effektiviteten af ​​datakryptering og rutedata mere effektivt på tværs af hver server i gruppen for at forhindre, at nogen overbelastes.

Undgå proxy-servere

Brugere kan også konfigurere en proxyserver for at undgå virkningerne af andre proxyservere. Disse kaldes tunneling proxyer, og tillader dem, der bruger dem til at omgå portblokke og indholdsfiltrering. Disse tunneling servere kan blokeres selv, men det er ikke muligt at forhindre deres brug helt. En proxyserver formidler forbindelser mellem to eller flere computere, der virker for at øge både sikkerhed og privatliv i netværket. Proxyen kan enten eksistere som en dedikeret server, der kører speciel software eller som blot et program, der kører på en generaliseret maskine. Der er mange måder at konfigurere en proxyserver på, og en administrator kan bruge dem til at blokere indhold til et netværk, cache data for at øge overførselshastigheder eller at omgå filtre.