Hvorfor brug Cat5-kabel?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Kategori 5 (Cat5) er den mest almindelige til husholdningsbrug. Forbedringer blev foretaget, og kategori 5 forbedret (cat5e) blev frigivet og er normalt tilgængelig overalt, der sælger Ethernet-kabling. Cat5 vil køre 10/100 Ethernet, Ethernet og Fast Ethernet. Cat5e understøtter 10/100/1000, som inkluderer Gigabit Ethernet. Kategori 6 (Cat6) er specielt designet til Gigabit Ethernet-brug.

Funktioner

I de tre kategorier (5, 5e og 6) findes der patch og crossover kabler. Patch kabler er designet til netværk, i modsætning til enheder som: computer til router, DSL / kabel modem til router og computer til hub. Crossover kabler er designet til netværk af to lignende enheder som: computer til computer eller nav til hub. Cat5 Ethernet-kablet er certificeret op til 100 meter uden forringelse af signalkvaliteten. Ved længere kabler af kabel anbefales cat6-kabel.

Fakta Det typiske Cat5-kabel er klassificeret til indendørs brug. Du kan købe speciale Cat5 designet til udendørs applikationer. Den leveres i mange forskellige farver og kan let købes i løs vægt. De fleste store boligforbedringsbutikker bærer nu Bulk Cat5-kabel. Plugterne i slutningen af ​​Cat5 Ethernet-kabel kaldes RJ45, og du kan købe forretninger til dit hjem eller kontor for at holde længere kørsler skjult.

Fordele

Cat5 og Cat5e er mere overkommelige end Cat6. Det vil give Gigabit Ethernet-servicefunktioner. Crossover kabel er i stand til nemt at håndtere head to head spil applikationer. Cat5 er meget mere tilgængelig end Cat 6 og kan købes næsten hvor som helst, der sælger Ethernet-kabler. Cat6 er fuldt certificeret til Gigabit Ethernet; Det er dog vigtigt at vide, at for Gigabit Ethernet-netværk skal alle komponenter være Gigabit-kompatible, hver og en. Mens Cat6-kabel er på vej i boligmarkedet, er Cat5 stadig en mere bekvem og økonomisk mulighed.

Forsigtig

En faktor, der skal tages i betragtning ved køb af Cat5-kabel, er, at billigere ikke altid er bedre. er mere omkostningseffektiv end Cat6, er der en bred vifte af prisklasser inden for Cat5-kabel-sælgere. Nogle af disse lavere omkostninger er lavet af materialer af lavere kvalitet, og din signalstyrke vil lide. RJ45-stikene er modtagelige for brud og Ethernet Kablerne kan slides ud over tid. Kontrol af dine kabler regelmæssigt anbefales altid til maksimal ydelse. Ethernet-kabler, de kabler, der bruges til dataoverførsel mellem DSL / kabelmodem og computer, kommer i forvirrende rækkevidde. Cat5, Cat5e og Cat6 kan alle linjer væggene i din lokale elektronik butik. Det er vigtigt at vide, hvad du køber for at sikre, at det er præcis, hvad du har brug for. Lidt viden og et par sammenligninger kan give dig valgfrihed.