Netværksproblemer og deres løsninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Den vigtigste netværkstype, der bruges i de fleste husstande, er TCP / IP. Dette er standardprotokollen, der bruges på internettet. Netværkstyper, der anvendes i de fleste hjemmenetværk, er enten ledningsnet (TCP / IP over Ethernet-kabler) eller trådløse (TCP / IP stråles gennem luften).

Funktioner

TCP / IP-netværk arbejder ved at tildele hver computer eller netværksartikel En adresse, der hedder en IP-adresse (Internet Protocol). Det er i form af fire tal adskilt af prikker. En typisk hjemme netværkscomputer kan have en adresse på 192.168.1.1.

Tilslutning til verden

Dit hjemmenetværk er forbundet til internettet ved hjælp af et modem eller en bredbåndsforbindelse, der kommer fra dit kabel- eller telefonselskab. I et trådløst netværk er en trådløs router tilsluttet til bredbåndsforbindelsesboksen og giver trådløse forbindelser til hele huset.

Fejlfinding

Når du oplever netværksproblemer, er din forbindelse til omverdenen det første sted, du har vil starte. Den første ting, du bør gøre, er at slukke for modemmet, vent et par sekunder, og tænd det igen. Dette genstarter modemet og nulstiller det. Du kan løse mange netværksproblemer på denne måde.

Wired Networks

Hvis du kører et kablet netværk, er en af ​​de første ting, du vil gøre, at tjekke netværkskablerne. Er de tilsluttet? Er indikatoren lys, hvor kablerne stikker til computeren blinkende? Hvis de ikke gør det, kan det betyde, at du har en defekt tråd.

Trådløse netværk

Fejlfinding af trådløse netværk er lidt mere vanskelig. Sørg for, at din computere kan se den trådløse router, de forbinder til i listen over tilgængelige netværk på din computer. Hvis de kan se routeren, men ikke kan tilslutte, kan du have et adgangskode problem. Sørg for, at adgangskoden på routeren er den samme som den for alle de trådløse maskiner, der forbinder. Adgangskoderne skal matche, ellers fungerer forbindelsen ikke. Hvis du bor i et byområde, kan du muligvis se en masse forstyrrelser fra andre netværk. Prøv i så fald at ændre netværkskanalen på routeren.

Software

Hvis du kører et pc-netværk, skal du prøve at opgradere maskinerne til Windows Vista. Denne implementering af det populære Microsoft-operativsystem leveres med en række fejlfindingsfunktioner til netværk, der er indbygget. Fra din lokale kaffebar til hurtigslibestedet er internettet overalt. Det er blevet uundværligt for vores hverdag. Et typisk hjemmenetværk i dag er let så kompliceret som et lille kontornetværk for 10 år siden. Men hvordan virker de præcist? Og hvad sker der, hvis noget går galt?