Oplysninger om pc-musen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Computer musen er betydelig, fordi den minimerer behovet for at huske tastaturstyringskommandoer for at åbne og få adgang til mapper og filer på computeren. Hvis du blot flytter musen rundt på en flad overflade, kan brugeren flytte skærmpekeren rundt i realtid og vælge og klikke på elementer på skærmen.

Funktioner

De fleste computer mus er designet ergonomisk, så at brugerens hånd passer komfortabelt rundt om musens form. Mange computermus har to klikbare knapper eller overflader, traditionelt kendt som 'højre klik' og 'venstre klik.'

Nogle PC-mus også inkludere et indbygget rullehjul mellem de to knapper eller en klikbar knap, der fordobles som en rullende mekanisme. Stadig andre computermus indeholder yderligere sideknapper med en stor rullebold på toppen for at rulle i stedet for at flytte musen selv rundt på skrivebordets overflade .

Effekter

PC-musen er designet til at fungere på et virtuelt XY-akse-plan. Denne placering og position på musen på XY-planet kortlægges og overføres konstant til computeren, der kortlægger den matchende placering på skærm. X og Y står f eller henholdsvis vandret og lodret.

Vigtigt er den flade overflade af skrivebordet musens XY-plan, og computerskærmen er XY-planet, der viser markørens placering, der matcher musens placering. Computermus bruger en fysisk sporkugle på undersiden af musen til at spore placering og nogle mus bruger en optisk lysstråle til at spore placering.

Klik på knapperne på musen aktiver en kommando på computerskærmen. For eksempel hvis brugeren svæver musemarkøren på skærmen over en filmappe og venstre klik to gange på mappen, åbnes mappen på skærmen.

Løsning

Et nøgleproblem med optiske baserede mus, der bruger et optisk lys til at reflektere over den flade overflade for at detektere placering er at visse overflader kan forvrænge refleksionen, så markøren hopper rundt eller undlader at bevæge sig. En løsning på dette problem er at placere musen på en ikke-skinnende flad overflade, eller sæt et almindeligt hvidt stykke papir på den flade overflade og placér mus på toppen af ​​det.

Et problem med olde r trackball mus er, at snavs og støv kan blive fast i musen. Dette løses ved at fjerne styrekulen og blæser forsigtigt ind i rummet for at rydde støv og snavs.

Tilslutningstyper

Computermus forbinder til en pc på en række måder. Disse tilslutninger omfatter USB-tilslutninger, PS / 2-portforbindelser og serielle portforbindelser.

USB-mus forbinder via et USB-kabel, der er forbundet til en USB-port på computeren. Nogle USB-mus forbinder trådløst til computeren. Dette opnås med en trådløs modtager forbundet til en USB-port. Musen drives af aftagelige batterier inde i musen.

PS / 2-portforbindelser er runde pin-baserede stik på computeren, som nogle tastaturer og mus kan forbinde. PS / 2-konnektive mus har en rund stik på enden, der er fyldt med guldstiftstik.

Serieporte er de ældste af forbindelsestyperne og er typisk rektangulære i form. Nogle printere, tastaturer, skærme og mus forbinder med seriel port. Stikket på musen indeholder lange guldstikstifter og kan også indeholde skruer, som 'bolt' forbindelsen sikkert til computerens serielle port.

(Se Reference 1) PC-musen er et vigtigt og meget brugt tilbehør til computerbrugere. PC-musen er en lille enhed, der giver brugerne mulighed for at styre og styre på skærmen pil eller markør med en hånd. PC-musen giver også brugere mulighed for at vælge og klikke på elementer uden at skulle bruge computerens tastatur.