PCI Vs. USB trådløs adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Antenneplacering

Mange USB-enheder har en intern antenne placeret i slutningen af ​​selve USB-enheden. I et scenario, hvor den trådløse enhed ville blive tilsluttet en af ​​USB-portene bag på en stationær computer, kunne den trådløse ydelse blive alvorligt kompromitteret. Dette gælder især, når stationære computeren er placeret under et metalbord eller op mod en væg. I modsætning hertil er nogle PCI- og USB-adaptere udstyret med en længde kabel, som antennen er fastgjort til, så brugeren kan vælge den optimale placering af antennen.

Skader

En vigtig overvejelse med bærbare computere, når du vælger mellem USB og PCI eller Mini-PCI i dette særlige tilfælde er, at mange USB-adaptere stikker ud fra kanten af ​​den bærbare computer. I tilfælde af, at den bærbare computer pludselig drejes, er det muligt at afbryde USB-adapteren og nogle gange forårsage beskadigelse af den bærbare USB-stik. Hvis beslutningen er truffet om at bruge et eksternt USB-stik, skal du sørge for, at selve USB-stikket har en meget lav profil.

Midlertidig vs Permanent

Når du definerer kravet til den trådløse adapter, er det vigtigt at afgøre, om denne enhed regelmæssigt bliver brugt, eller hvis den bliver brugt sjældent. Som et specifikt eksempel , ville en bærbar computer, der bruges i et stort kontor i et kontormiljø, kræve en WiFi-adapter dagligt. I modsætning hertil ville det være fornuftigt at bruge en trådløs WiFi-adapter og en USB-dongle til den sjældne, hvis en Bluetooth-forbindelse kun var en gang om måneden lejlighed, når Bluetooth-forbindelse er påkrævet.

Omkostningsovervejelser

Næsten uden undtagelse er en USB-adapter billigere end en PCI- eller Mini-PCI-adapter, især når der tages hensyn til omkostningerne ved installationen.

opgradering

Whe n vurderer hvilken type enhed der passer bedst til dine behov, er det også vigtigt at fastslå, om denne enhed hurtigt vil blive forældet, da den underliggende teknologistandard udvikler sig. I tilfælde hvor funktionen sandsynligvis udskiftes hurtigt, anbefales det at bruge en USB-enhed for at reducere omkostningerne ved den eventuelle opgradering. Den store forskel mellem PCI og USB trådløse adaptere er, at PCI-adaptere skal installeres i computerens tilfælde, mens USB-enheden er tilsluttet eksternt. Med hensyn til bærbare computere kan USB-emballagen være den eneste mulige løsning som i tilfælde hvor en Bluetooth-enhed er påkrævet, og den bærbare pc's Mini-PCI slot er optaget af et WiFi-kort. En anden overvejelse er, hvor antennen til den trådløse enhed vil blive placeret.