Router Firewall vs. Software Firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hardware Firewall Basics

En hardwarebaseret firewall er normalt integreret i en hardware-router, der sidder mellem computeren og et højhastighedsmodem (som f.eks. DSL, kabel eller fiber). En router giver dig mulighed for at forbinde flere computere på dit lokale netværk til en internetforbindelse (så kaldes det almindeligvis som et 'adgangspunkt'). Denne router kan være trådløs eller kablet. For det meste fungerer en hardwarebaseret firewall passivt. Du behøver ikke manuelt at justere indstillingerne, og den aktiveres automatisk, når routeren er tændt.

Grundlæggende softwaresoftware til firewall

En softwarebaseret firewall er et program, du installerer i operativsystemet og kan filtrere ud uanset hvad uautoriserede pakker kan have fået af hardware firewall. (OS X og de fleste versioner af Linux leveres med en software firewall. Se Ressource-sektionen herunder for at få oplysninger om opsætning af software firewall i OS X.) I modsætning til en hardware firewall kan en software firewall også filtrere udgående forbindelser.

Software Firewall Adfærd

Hver gang et program forsøger at oprette forbindelse til internettet, meddeler software firewall dig og beder om instruktioner. Du kan give tilladelse til det ene tilfælde, eller du kan fortælle firewallen at ignorere den pågældende ansøgning fra det tidspunkt. Hvis du skifter mening, kan en ansøgning fjernes fra den godkendte liste senere. Da en hardware firewall kun filtrerer indgående forbindelser, er det ikke usædvanligt at se folk, der bruger både hardware og software firewall.

Mobilitet til software firewall

En software firewall er også nyttig til mobile enheder. Når du opretter forbindelse til internettet på et Wi-Fi-adgangspunkt i en kaffebar på din bærbare computer, er det for eksempel forsigtigt at have det lokale forsvarslag på din computer, da du ikke kan være sikker på kaffebarens kvalitet ' s pakkefiltrering eller netværkssikkerhed.En forkert konfigureret internetrouter kan give andre brugere af netværket adgang til din computer.Også routerproducenter leverer med jævne mellemrum opdateringer til deres routere, der løser nogle sikkerhedsgab. En router, der ikke er opdateret, kan udnyttes .

Indstillinger for indkøb

Den grundlæggende funktionalitet og kvaliteten af ​​en routerens firewall ændrer sig ikke væsentligt fra den ene producent til den anden; De populære valg som D-Link, Linksys og Netgear er alle for det meste udskiftelige i dette område. Men de populære software firewalls, som ZoneAlarm og Outpost, har divergerende brugeradfærd, hvor Outpost traditionelt er mere konfigurerbar. Mange sikkerhedspakker, som f.eks. Fra Norton, McAfee og Kaspersky, indeholder en software firewall. Firewalls er enheder placeret mellem din computer og internettet for at forhindre uautoriseret adgang til din computer. Når du har adgang til internettet, beder computeren om data 'pakker'. En firewall filtrerer ud pakker, som du ikke har anmodet om, og kan indstilles til at gøre dig i det væsentlige usynlig for folk, der sender dig pakker, som din computer ikke har bedt om. Der er to typer firewalls: software-baseret og hardware-baseret.