Sådan kører du en printer på et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Printer tilsluttet en netværkscomputer

1.

Slut printeren til den computer, den vil oprette forbindelse til netværket igennem, og sørg for, at både printeren og computeren er tændt . Installer de nyeste drivere til printeren på computeren, hvis de ikke allerede er installeret.

2.

Åbn menuen 'Start', og åbn derefter 'Kontrolpanel'. Vælg indstillingen 'Printere' eller 'Printere og anden hardware' for at få vist alle printere med installerede drivere på computeren.

3.

Højreklik på printeren, som du ønsker at dele med netværket og vælge 'Deling ...' mulighed. Hvis deling ikke er en mulighed i højreklikmenuen, skal du vælge indstillingen for at se printerens egenskaber og derefter klikke på fanen 'Deling'.

4.

Vælg muligheden for at dele printeren med det tilgængelige trådløse netværk. Afhængigt af dit operativsystem skal du muligvis køre installationsguiden 'Tilføj printer ...' for at angive, at printeren skal bruges af det trådløse netværk. < /p>

5.

Klik på 'Anvend' og derefter 'OK' for at afslutte delingen af ​​printeren (hvis du skulle bruge opsætningsguiden, skal du klikke på knappen 'Udfør' for at fuldføre

6.

Genstart computeren for at gøre det muligt for delingsstatusændringer at finde sted.

7.

Installer printerdriverne på hver trådløse computer eller bærbar computer, der får adgang til printeren via det trådløse netværk.

Printer tilsluttet direkte til det trådløse netværk

1.

Tilslut printeren via USB til din router, og tænd derefter printeren. Hvis det drejer sig om en printer med sin egen trådløse enhed tilslutning, skal du blot sørge for, at computeren har strøm, og at den trådløse antenne er tændt.

2.

Indsæt driverens diskette i en af ​​de computere, der bruger printeren via det trådløse netværk og kør installationsprogrammet. Dette vil installere driverne og lade computeren få adgang til printeren via netværket.

3.

Kør installationsprogrammet på printeren, hvis det indeholder en (som det ofte er tilfælde med printere, der forbinder via deres egne trådløse kort).

4.

Brug den computer, som du oprindeligt sluttede til printeren med, ved at angive specifikke begrænsninger, som printeren måtte have på det trådløse netværk.

5.

Installer printerdriverne på en anden computer eller bærbar computer, der bruger printeren.

Tips og advarsler

  • Da forskellige printere kan have forskellige installationsanvisninger, henvises altid til den specifikke printerens installationsvejledning for specifikke retningslinjer for, hvordan du initialt indstiller printeren.
  • Evnen til at dele en printer på tværs af et netværk kan tillade andre netværksbrugere at udskrive eller bruge yderligere funktioner i printeren fra deres egne computere. Dette kan være særligt nyttigt, når du bruger et trådløst netværk, da det betyder, at der ikke er brug for en separat printer til hver trådløse computer eller bærbar computer, der forbinder til netværket. Printere kan forbindes til et trådløst netværk på to måder, de kan være knyttet til en enkelt computer, der er tilsluttet netværket, eller de kan tilsluttes direkte til netværket.