Sådan opretter du et 1.000-MBPS-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indsæt den ene ende af et ethernet-kabel i ethernetporten på hver computer eller modem, der skal sluttes til netværket. Ethernet-porten på computeren ligger på bagsiden af ​​indgangs- / udgangsplade på computerens case. Ethernet-stik og port svarer meget til en standard telefonlinje og jack, de er simpelthen større.

2.

Indsæt den modsatte ende af ethvert ethernet-kabel i en af ​​portene på din gigabit ethernet-switch. Afhængigt af modellen af ​​ethernet-switchen, vil der være overalt fra fem til 20 stikporte til rådighed . En port er mærket 'Internet' for ethernet-kablet, der er tilsluttet modemet. De resterende ethernetkabler kan tilsluttes til en hvilken som helst port.

3.

Tilslut den elektriske ledningen i ethernet-kontakten og tænd den, hvis der er en tænd / sluk-knap. Omskifteren begynder at kommunikere med alle enheder, den er tilsluttet og starte automatisk konfiguration af netværket. Denne proces med automatisk konfiguration kan tage flere minutter afhængigt af på computerens hastighed og netværkets kompleksitet.

4.

Installer drivere ver eller værditilvækst software, der fulgte med ethernet-kontakten som anbefalet af producenten.

Tips og advarsler

  • Selvom et Ethernet-kabel af kategori 5e er tilstrækkeligt til de fleste hjemmenetværk, brug et Ethernet-kabel i kategori 6, hvis dit kabel kører ved siden af ​​flere andre ethernetkabler eller elektriske ledninger. Ethernet-kabel i kategori 6 indeholder ekstra afskærmning for at forhindre signalforringelse fra eksterne kilder.
  • Med den stadigt stigende størrelse af brugerfiler, såsom high-definition film og større båndbredder til bredbåndsinternet, bliver 100-MBPS ethernetstandarden hurtigt forældet til fordel for den nye 1000-MBPS-specifikation. Denne nyere standard, der almindeligvis er kendt som gigabit ethernet, er selvkonfiguration under Windows og Macintosh-operativsystemer i de nyeste computere, og som sådan kan det nemt implementeres i hjem- eller forretningsnetværk.