Sådan oprettes udp-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug et målebånd til at finde længden mellem de enheder, som du vil oprette forbindelse til UTP-kablet. Sammenføje alle længderne og erhverve en bulkrulle af UTP-kabel, der 'er mindst 1 fod længere end summen.

2.

Skær den første længde af kablet. Træk den ene ende af bulkrullet gennem skærehullet i et krympeværktøj. Mål den første længde af kablet og træk yderligere to centimeter gennem hullet. Tryk ned på crimpværktøjets håndtag for at skære kablet ud af bulkrullen.

3.

Sæt en tommers ende af skæret i skærhullet. Tryk ned på håndtagene halvvejs for at skære i UTP-kabelens ydre kappe.

4.

Træk krympeværktøjet mod dig selv for at fjerne den ydre kappe fra kablet. Træk fra hinanden Hver af de farvede ledninger inde i kablet.

Arranger de farvede ledninger fra venstre mod højre i følgende rækkefølge: orange stribet med hvidt, solid orange, grøn randig med hvid , solid blå, blå stribet med hvidt, solidgrøn, brun randig med hvidt og massivt brunt.

6.

Brug krympeværktøjet til at skrue ud af kanterne af ledningerne, så de er alle en ensartet længde. Skub de anbragte ledninger i det åbne hul på et RJ-45-stik.

7.

Skub RJ-45-stikket ind i krympehullet på krympeværktøjet. Klem håndtagene godt sammen for at låse RJ-45-stikket på UTP-kablet.

8.

Udfør samme stripping-, ordnings- og krympeproces i den anden ende af kablet. Gentag processen med så mange kabler som du har brug for fra din bulkrulle.

Tips og advarsler

  • Ordningen med farvede ledninger er til tilslutning af en computer eller printer til en netværksenhed som en router. For at direkte forbinde to computere uden en netværksenhed skal du arrangere en ende af UTP-kablet i den normale rækkefølge. I den anden ende ordner du ledningerne i denne rækkefølge: hvid og grøn, grøn, hvid og orange, blå, blå og hvid, orange, hvid og brun og brun. Få altid mere kabel, end du tror, ​​du skal tage højde for omkring hjørner eller ændringer i dit netværk i fremtiden.
  • Hvis du vil kombinere flere enheder sammen i dit hjem eller kontor, skal du bruge et ubundtet par (UTP) Ethernet-kabel. Du kan købe præ-monteret UTP-kabel gennem elektronikforretninger og computerudgange. Men det er meget mere omkostningseffektivt at lave din egen, hvis du har brug for en stor mængde kabel. Oprettelse af dit eget UTP-kabel er en hurtig og ligetil proces, der er let at hænge af.