Sådan opstilles routing tabeller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se din nuværende rutingstabel med rutekommandoen. I Linux skal du skrive 'rute' på en kommandolinje, og systemet viser den aktuelle rutingstabel. Dette vil lade dig se, hvad der allerede er oprettet, og hvad der stadig skal konfigureres. I Windows skal du skrive 'Ruteudskrivning' for at hente den aktuelle rutetabell.

2.

Tilføj loopback-indgangen til dit system. Dette gøres med kommandoen:
route addnet 127.0.0.1
Dette vil oprette systemet for at forstå, at 127.0.0.1-adressen tilhører selve maskinen.

3 .

Tilføj standard gateway til rutingstabellen. Dette gøres med denne kommando:
rute tilføj standard gw gateway\_IP\_address
Udskift den sidste parameter, 'gateway\_IP\_address', med din gateway computerens IP-adresse. Denne IP-adresse skal allerede defineres, eller denne kommando giver dig en fejl.

4.

Tilføj yderligere ruter, hvis du har ekstra netværkskort / enheder i din maskine:
route add -net 192.168.1.100 netmask 255.255.0.0 eth2
Dette vil lede al trafik, der starter med 192.168 til eth2-enheden på din computer. Dette ville være nyttigt, hvis du har et stort lokalt netværk og har brug for alle 192.168 trafik til hovedet i en bestemt retning.

5.

Fjern ubrugte ruter. Ruter, som du ikke behøver, kan fjernes med kommandoen:
Rute sletning 192.168.1.100
Dette fjerner ruten, der fortæller netværket at bruge ruten, der er knyttet til adressen 192.168.1.100.

Tips og advarsler

  • Bekræft din netværksforbindelse, inden du begynder at konfigurere ruter.
  • En ukorrekt konfigureret rutingstabel vil få din computer til at være kan ikke oprette forbindelse til andre computere.
  • Et rutebord er en simpel fil på en computer, der lader computeren vide, hvordan man finder andre computere. Specifikt beskriver det, hvordan en pakke skal gå for at finde en anden knude (computer) på netværket. De fleste moderne computere bygger deres egne rutetabeller baseret på kommunikation mellem enheder (såsom computere og routere). Rutebordet fortæller computeren hvilken enhed (netværkskort, trådløst kort) der skal bruges til en specifik liste over IP-adresser.