Sådan reduceres serverens nedetid

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Planlæg dit område godt. Mål det tilgængelige område for dit serverudstyr og sørg for, at der er plads til alle kabler, så de aldrig krydser din rejsevej. Du skal også sørge for tilstrækkelig ventilation til din server og alt udstyr. Sæt plads til en ekstra pc i dit serverområde med internetforbindelse, hvis du kan gøre pladsen.

2.

Mål alt dit udstyr og lav rumplanet på papir. Brug af diagrammer kan hjælpe, men det er ikke nødvendigt. At flytte dine serverkomponenter er meget lettere på papir end at hejse dem fra hylde til hylde, så gør dit diagram til at arbejde, før du begynder at løfte og transportere dit udstyr rundt.

3.

Anbring dit udstyr omhyggeligt, en komponent ad gangen. Brug din Sharpie til at mærke hvert kabel enkeltvis og mærke begge ender, så kablet kan identificeres øjeblikkeligt, mens det er fastgjort til ethvert stykke server rumudstyr. Dette sparer tid, når du udskifter et kabel og holder dig fra at tage det forkerte kabel ud og bringe netværket ned.

4.

Kontroller, at du har tilstrækkelig ventilation til dit udstyr. Lav de endelige justeringer nu, en komponent ad gangen, og optag disse justeringer på diagrammet. Hold dit diagram på et sikkert sted, når du er færdig, det kan være nødvendigt at henvise til det senere.

5.

Installer en ekstra pc i det reserverede rum, du har afsat og konfigurere tastaturet, videoen og musen (KVM) skift til at administrere både serveren og pc'en. Du vil bruge pc'en til projekter, der kræver forsknings- eller arbejdsstationsfunktioner, mens du styrer serveren. Dette vil holde dig fra at rejse frem og tilbage fra et kontor til serverrummet.

6.

Brug kabelbinderne til at bundt alle kabler, så de er nemme at få adgang til, men forblive ude af vejen, så de ikke bliver slået ud eller skal flyttes ofte. Slip dem fast, men lad det ikke gå over bord, eller du må måske fortryde overdrevne bånd for at fjerne et enkelt defekt kabel.

7.

Instituttet ændrer kontrol og servervedligeholdelsesplaner, så der er en etableret metode til hver ændring, udskiftning og planlagt nedetid, du har. På denne måde vil alle vide, hvad de kan forvente i dit netværk og blive mindre foruroliget, når der er brug for nedetid.

Tips og advarsler

  • Brug mørkefarvede skarphed det er i modsætning til farven på kabler, du bruger. Brug en lille lommelygte til at inspicere områder med lavt lys bag udstyr, så du ikke vil tage det forkerte kabel ud.
  • Når du servicerer netværksudstyr, skal du kontrollere kabel forbindelser før flytning til andre komponenter som routere eller switches; en løs forbindelse kan forårsage nedetid i serveren.
  • Flere faktorer uden for din kontrol kan medføre, at dit netværk går ned, herunder hardwarefejl, softwarefejl eller internetudbyder. Lejlighedsvis nedetid på serveren er uundgåelig, men du kan reducere unødige afbrydelser i dit netværk ved at planlægge på forhånd. Hvis du ved en fejltagelse nogensinde har taget et strøm- eller netværkskabel ud af stikkontakten, ved du hvor nemt det er at give dig ekstra arbejde på grund af et uforsigtigt øjeblik. Følg et par moderat nemme trin for at gøre dit arbejde nemmere og holde dine servere i gang.