Sådan repareres DSL-forbindelsesproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller din telefon og Ethernet-kabel og sørg for, at de er korrekt tilsluttet. Kontroller eventuelle filtre og sørg for, at de er ordentligt forbundet.

2.

Dobbeltklik på dit setup. Dette kan variere afhængigt af din internetudbyder (internetudbyder) Derfor henvises til din betjeningsvejledning for at kontrollere opsætningen. Hvis din opsætning er i orden, skal du gå videre til næste trin for at få strøm til at genbruge alt.

3.

Afbryd DSL-modemets strømkabel fra vekselstrøm. Lad modemet blive slukket i mindst 30 sekunder og tænde det igen.

4.

Kontroller LED-lysene på modemet og sørg for, at internettet, pc'en og kablet linklamper tændes. Afhængigt af din tjenesteudbyder skal du muligvis henvise til din manual for at se, hvilke LED-lamper der skal blinke, og hvilke der skal være stille.

5.

Prøv at åbne din webbrowser at afgøre, om der er forbindelse. Hvis din webbrowser viser en velkendt side, skal du fortsætte med normal brug. Hvis det ikke gør det, skal du prøve at genstarte din computer for at genskabe forbindelsen med din computer.

6.

Kontroller dine firewallindstillinger, hvis der stadig ikke er forbindelse. En tredjeparts firewall kan blokere netværksforbindelser. Hvis du har sikkerhedsprogrammer, skal du kontrollere firewallindstillingerne.

7.

Tryk på knappen 'Reset' på DSL-modemet for at nulstille det, hvis du stadig har forbindelsesproblemer. Placeringen af ​​nulstillingsknappen varierer afhængigt af dit DSL-modem, men det er generelt placeret på bagsiden.

8.

Kontakt din internetudbyder, hvis du stadig kører i forbindelsesproblemer . Der kan være problemer med din tjeneste eller med netværket i området.

DSL er en hurtig bredbåndsnetværksforbindelse, der indeholder hurtige datahastigheder lige fra 2 Mbps og op. Det er effektivt til at surfe på internettet og downloade filer og programmer med hurtige hastigheder. Det løber lejlighedsvis i forbindelsesfejl og problemer, som forhindrer dig i at få adgang til internettet eller tilslutning til e-mail-servere (f.eks. Outlook Express). Disse forbindelsesproblemer skyldes mange forskellige faktorer, men det kan løses ved hjælp af en række fejlfindingstrin og retningslinjer.