Trådløs Router Vs. Kabelmodemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabelmodemer

Et kabelmodem er en enhed, der gør det muligt for din computer at oprette forbindelse til internettet. Det fungerer som et relæ mellem din internetforbindelse og din computer. Kabelmodemer er lavet specielt til brug med kabel-internetforbindelser. Mere end sandsynligt vil du have kabel-internet-service via din lokale kabel-tv-udbyder, hvis du bruger et kabelmodem.

Modemforbindelser

Kabelmodemer har tre hovedledninger, der sættes i dem. Den første er strømledningen, som giver dit modem strøm til at køre. Den anden er en koaksial kabelledning. Denne ledning er rund i form med en kablet spids på enden. Det ville normalt stikke ind på bagsiden af ​​dit fjernsyn, hvis du brugte det til at få kabel-tv. Denne ledning skruer ind på bagsiden af ​​dit kabelmodem. Dit kabelmodem konverterer derefter koaksialsignalet til et brugbart format til din computer. Det er her den tredje forbindelse kommer i spil.

Den tredje forbindelse er et ethernet-kabel, som løber fra bagsiden af ​​dit kabelmodem direkte til din computer eller router. Dette kabel giver din computer mulighed for at bruge modemet til at oprette forbindelse til internettet.

Et eksempel på et bredt udbredt kabelmodem er Motorola Surfboard.

Trådløse routere

Trådløse routere fungerer som en distributionsnav for dit netværk. De har et helt andet formål end kabelmodemer. Men dit kabelmodem vil sandsynligvis blive tilsluttet din router.

Når kabelmodemet er tilsluttet den trådløse router, distribuerer routeren kabelmodemudgangen til flere porte. Du har muligvis bemærket, at bagsiden af ​​dit kabelmodem kun har en ethernet-port. Når den er tilsluttet en trådløs router, har den flere Ethernet-porte. Dette giver dig mulighed for at forbinde mange flere computere til dit netværk via ethernet-forbindelse. Routeren giver dig mulighed for at forbinde op til fem (eller flere afhængigt af antal porte) brugere til dit kabelmodem med en hårdt tilsluttet forbindelse.

Trådløse signaler

Det andet formål med din trådløse router er at udsende dit kabel modemets signaler som et trådløst internet signal Når du har tilsluttet dit kabelmodem til din router, oversætter routeren kabel-tv-tilslutningen til en 802.11 trådløs forbindelse. Trådløse routere er det, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit hjemmenetværk. Mange trådløse routere kan håndtere op til 50 brugere på et netværk trådløst.

Trådløse routere bruger to hovedledninger. Den første er netledningen, som forbinder en stikkontakt og styrer routeren. Den anden er en ethernet-kabel . Denne ledning løber fra din router til ethernetporten på dit kabelmodem.

Et eksempel på en udbredt trådløs router er Linksys WRT54G2 Wireless-G bredbåndsrouter.

Kabelmodem trådløs router Combos

De fleste DSL-selskaber og som e kabel virksomheder tilbyder et kabel modem-trådløs router combo. Dette er en enhed, der fungerer som både modemet og routeren. Denne enhed forbinder typisk med tre ledninger. Den første ledning er netledningen, som styrer enheden. Den anden ledning er enten det koaksiale kabel - der bruges til at forbinde kabelinternet - eller en telefonlinje - der bruges til at forbinde DSL Internet). Den sidste ledning er en Ethernet-kabel, der forbinder enheden med din computer.

Dette all-in-one kabelmodem-trådløse router-kombinationsboks gør alt, hvad et kabelmodem og en trådløs router gør. De fleste gange bliver disse modemmer kun lavet af DSL-selskaber som AT u0026 T. Trådløse routere og kabelmodemer er hovedkomponenter for computernetværk. Men begge tjener to helt forskellige formål. De fleste hjemmecomputere har et kabelmodem og en trådløs router. Begge enheder arbejder i kombination med hinanden for at tillade computerbrugere at oprette forbindelse til internettet på forskellige måder.