Typer af Cat 5-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Beskrivelse

Katte 5 står for kategori 5. Kategori 3 var en af ​​de første Ethernet-kabler, der skulle bruges, men blev hurtigt erstattet af hurtigere og overlegen, Cat 5. Designet af Cat 5 Ethernet-kabel er transmission af signaler mellem to netværksenheder. Patch kabel design muliggør kommunikation mellem to modsatte enheder, såsom computer og router, eller router og nav. Et crossover-kabel tillader to lignende enheder, som f.eks. Computer til computer eller switch til at kommunikere.

Typer

Der er to typer Cat 5-kabel: Standard kategori 5 og kategori 5 forbedret, kendt som Cat 5e . Begge kan sende signaler med succes i løber op til 328 fod (100 meter) uden noget tab for signalets kvalitet. Cat 5-kablet understøtter 10/100 Mbps, også kendt som Ethernet og Fast Ethernet. Cat 5e rating er for dem såvel som Gigabit Ethernet, hvilket er 1000 Mbps.

Brug

Begge typer af kategori 5-kabel har en rating, der passer til bredbåndsbrug. De bruger RJ45 stik til forbindelse til netværksenheder. De anbefaler ikke at begrave kablet uden brug af ledning. Cat 5-kabels design er primært til indendørs brug. Selvom udendørs brug er mulig, er indkøbskabel, der specifikt er kappet til sådanne, foretrukket. Hovedudnyttelsen til Cat 5 er netværk, men dataoverførsel mellem andre enheder er også mulig.

Sammenligning

Cat 5 og Cat 5e kabel er meget ens i de fleste aspekter, men med nogle bemærkelsesværdige forskelle. Den første forskel er Cat 5e-kabels evne til brug i gigabit Ethernet-applikationer. Dette gælder kun i netværk, hvor hver komponent er klassificeret til gigabit Ethernet-brug. Hvis en del ikke opfylder denne kvalifikation, vil hastigheden være mindre. Cat 5e mindsker også støjoverførslen og forbedrer båndbreddeevnen. Derudover er Cat 5e generelt mere holdbart end sin forgænger.

Forsigtig

Kend kvaliteten af ​​Cat 5-kabel, du køber. Uanset om det er Cat 5 eller Cat 5e, gør et stort antal indenlandske og udenlandske producenter begge. Nogle virksomheder betaler mindre opmærksomhed på detaljer og bruger ringere produkter til at lave deres ledning. Deres billigere omkostninger og dine, kan betyde et fald i kabelens effektivitet. Spredningen af ​​internetbrugere har skabt en større efterspørgsel efter bredbåndstjeneste. Dial-up bliver dinosaur i den globale netværksverden. Har du nogensinde spekuleret på, hvad alle de kabler, der kommer fra dit modem til din computer, selv var? De kan se ud som gigantiske telefonledninger, men Ethernet-kabler er langt fra det.