Typer af firewall beskyttelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Firewalls er faktisk ligesom lås på døre. Navnet 'firewall' kommer fra den fysiske barriere, der sættes i bygninger for at bremse spredningen af ​​ild fra rum til rum. De er normalt enten hardware, software eller de to kombineret. De arbejder for at holde indtrengere på internettet fra at komme igennem dit netværk (router / modem) og få adgang til eller beskadige dine computere.

Historie

Firewalls er relativt ung teknologi i forhold til andre felter inden for computeren og netværksgenren. I 1985 begyndte softwareafdelingen af ​​Cisco at udnytte den første generation af firewalls. Digital Equipment Corporation s Jeff Mogul udgivet det første papir på firewalls. I 1991 blev det første kommercielt tilgængelige firewall produkt frigivet. Fifth generation firewall teknologi blev købt i 1997. Selv i dag udbygges firewallteknologien stadig for at holde øje med øgede offentlige behov og de mere udfordrende krav fra et mere teknologisk fremskredne samfund.

Typer

Der findes tre generelle typer af disse firewalls, som anerkendes af National Institute of Standards and Technology: pakkefiltre (statisk pakkefiltrering) , stateful inspektion (dynamisk pakkefiltrering og applikation (proxy firewall).

De fleste af de nuværende firewall-muligheder, der tilbydes i dag, er en blanding af en eller flere af disse grundlæggende firewalls. Af hensyn til enkelheden er firewalls kan trækkes i to brede kategorier: netværkslag og applikation. Da netværket har brug for beskyttelse bliver mere ekspansiv og kompleks, så gør også firewallen.

Beskrivelse

Pakkefiltrering firewalls gør nøjagtigt som navnet antyder. De filtrerer pakker baseret på overskriften, der kommer gennem netværket. Ved hjælp af et defineret sæt regler vil firewall enten acceptere, tabe eller afvise pakken. Statlig inspektion eller dynamisk pakkefiltrering ligner hinanden, medmindre det vil scanne hver forbindelse og hele indholdet af pakken i stedet for bare overskriften. Program firewalls, også kaldet proxy firewalls, værter proxyservere til at overvåge al trafik via en gateway eller router. Inspektion af indhold til bestemte blokke kan stoppe alle pakker til eller fra en applikation.

Forsigtig

Det er vigtigt at huske, at mens firewalls er nyttige til beskyttelse af din virksomhed eller personlige oplysninger, er de ikke den eneste behov for sikkerhed. Det svarer til at have en låst hoveddør, men dine vinduer er åbne. Firewall sikkerhed bør være et lag af beskyttelse og ikke den ensomme vagt mod ondsindede invasioner. Virusbeskyttelse og spywarebeskyttelse er andre understøttelsesniveauer, som når de bruges i forbindelse med firewalls, giver den bedste barriere for dit netværk. I middelalderen havde slotte store porte, der kunne hæve og sænke. I dag har vores døre deadbolt og traditionelle låse. I denne moderne tidsalder af computere har vi firewalls. Firewalls er borgens porte og deadbolts for vores netværk. Alle disse ting tjener den samme form for formål. De kan åbne for at frigive, hvad der skal forlade og låse ned for at bevare dem, der betyder os skade.