Typer af højhastigheds-internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

T1

T1 (Transmission - Level 1) -forbindelsen var den første form for højhastigheds-internet til rådighed på moderne computere. Udførelse med en solid hastighed på lidt over 1,5 Mbps (megabits per sekund) til både uploads og downloads, er en T1-forbindelse stadig mere pålidelig end nogle andre typer højhastigheds-internet. Dette skyldes, at T1-forbindelser fungerer på en dedikeret linje, mens DSL-forbindelser f.eks. Kan have tusindvis af brugere, der kører fra samme linje.

DSL

DSL (Digital Subscriber Line) -forbindelser er hurtigt vokser i popularitet, når det kommer til højhastigheds-internet til hjemmet. Klar til at levere hastigheder overalt fra 768 Kbps (kilobits per sekund) hele vejen op til i sjældne tilfælde 7 Mbps, højhastigheds-DSL-service tilbydes nu af de fleste store telefonselskaber i hele USA

Kabel

Kabelforbindelser er den hurtigste af alle internetforbindelser, der overfører alt fra 4 Mbps helt op til 16 Mbps og endda højere i nogle tilfælde. Tjenesten er ganske dyrt, typisk omkring $50 hver måned, og den kan ikke engang være tilgængelig i dit område.

Satellit

I nogle landdistrikter i USA er højhastighedsadgang til internettet ekstremt begrænset. For disse husstande kan en højhastigheds-satellit-internetforbindelse være det eneste valg. Selv om det kan nå hastigheder på 5 Mbps, er en satellit i bedste fald upålidelig og udfører sjældent denne godt.

Hvilken er den rigtige for dig?

Hvis prisen er den vigtigste faktor i at bestemme hvilken type højhastigheds internet til brug i dit hjem, vil du fokusere på DSL udbyderne i dit område. Med nogle tjenester så lave som $20 om måneden er DSL den mest overkommelige type højhastigheds service til dato.

For dem, der ønsker maksimal hastighed og båndbredde pålidelighed, er kabelinternet det klare valg. Denne tjeneste er dog stadig ikke tilgængelig på mange områder i USA, og det kan koste dobbelt så meget for en kabel-internetforbindelse end for DSL .

Dedikerede T1-linjer kan være ganske dyrere end DSL-forbindelser, og de kan ikke engang være så hurtige. Når det er sagt, er T1-forbindelser mere til virksomheder og små netværk end personlige hjemmecomputere.

Satellit Internet er det værste resultat af alle højhastighedstjenester, der mangler både hurtighed og pålidelighed. F eller områder, hvor der ikke findes andre højhastighedsforbindelser, men satellit er den eneste mulighed. Det er svært at forestille sig livet i dag uden højhastigheds internet. Faktisk vil mange af os vælge at leve uden internettet helt, før de skifter tilbage til opkald. Men højhastighedstjenester har været længere end de fleste mennesker tænk, og der er flere forskellige typer til rådighed, som du måske ikke engang ved om.