USB trådløse mus problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs forbindelse

Hvis den trådløse mus ikke er tilsluttet korrekt til den trådløse modtager, fungerer den ikke korrekt. Genkronisering af den trådløse forbindelse kan som regel afhjælpe et forbindelsesproblem.

Den trådløse modtager har en knap og et lys på det. Tryk på knappen, indtil lyset begynder at blinke. Find derefter en knap på bunden af ​​musen, der kan mærkes som 'Connect Channel.' Hvis du trykker på denne knap, genkroniseres modtageren med musen. Et konstant grønt lys, der vises på modtageren, vil indikere, om forbindelsen er blevet rettet.

Dårlig USB-port

En fysisk forbindelse mellem USB-modtageren og USB-porten kan også være problemet. Dette kan løses ved at afbryde USB-modtageren fra computerens USB-port og prøve andre USB-porte på computeren.

Batteriproblemer

Trådløse mus drives af indbyggede batterier, normalt standard AA eller AAA batterier inde i deres kabinett. I modsætning til kablede USB-enheder kan de ikke blive drevet af deres USB-forbindelse.

Hvis du drejer musen over og fjerner batteridækslet, vil batterierne blive vist. En god indikator for et batteri problem er, hvis musen virker af og på, eller hvis det optiske lys på undersiden af ​​musen flimmer ofte.

Fjern batterierne og udskift dem med nye batterier. Udskift dækslet og vent nogle få sekunder. for at genkronisere den trådløse forbindelse som beskrevet i afsnit 1 i denne artikel.

Enhedsforstyrrelser

Trådløse signaler fra andre trådløse enheder samt elektromagnetiske signaler kan forstyrre den trådløse muss kommunikation med modtageren. Fjernelse af alle nærliggende elektroniske enheder, herunder mobiltelefoner, metalgenstande og eventuelle trådløse enheder fra det område, hvor musen er placeret, kan fjerne interferens.

Problemer med software og firmware

Mens de fleste USB-enheder er plug-and-play, er nogle Trådløse mus kan komme med ekstra software, herunder enhedsdrivere. Prøv at geninstallere softwaren, der fulgte med musen, eller besøge maskineproducentens websted for opdaterede drivere til at downloade og installere.

De, der bruger en trådløs mus fra Microsoft, kan besøge softwareopdateringssiden (se Ressourcer afsnit nedenfor). Du skal muligvis genbruge og genindstille musen efter geninstallation eller opdatering af enhedsdriverne til musen.

Advarsel

Computermus, der er revnet eller beskadiget, skal erstattes med en ny computermus. undlader at reagere på brugerens input eller fortsætter med at handle ulovligt, skal returneres, hvis den er under garanti eller erstattet. En USB trådløs mus har ingen fysisk ledningsforbindelse til computeren. I stedet transmitterer musen et signal trådløst mellem en trådløs USB-modtager, der er tilsluttet en USB-port på computeren. Der kan opstå en række mindre problemer med en trådløs mus, der kræver fejlfinding for at reparere den trådløse mus.