Verizon Wireless Broadband Vs. DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Verizon Broadband Access (VZAccess) og DSL er metoder til forbindelse til internettet, men på meget forskellige måder. Begge teknologier giver brugeren mulighed for at surfe på internettet, tjekke e-mail, handle. Det er imidlertid, hvor lighederne slutter: VZAccess er designet til ultraportabilitet til mobilbrugeren, og DSL er designet til hurtig adgang til en dedikeret placering.

VZAccess

En typisk Verizon hardware- / softwareopsætning er et USB-modem plus en adgangsplan, der pr. september 2009 løber ca. $59,99 pr. måned. Når modemet er tilsluttet computerens USB-stik, styres forbindelsen ved at køre den forudinstallerede VZAccess Manager-software. Denne konfiguration tillader højhastighedstilgang næsten overalt på Verizon-netværket.
Selv om det er designet til laptop computing er der ingen grund til, at dette system ikke kan bruges til en stationær computer.

DSL

Digital Subscriber Line (DSL) er tilgængelig fra en række udbydere i hele USA, med lige stor variation af satsplaner. Generelt går omkostningerne fra så lavt som $15,95 pr. Måned til godt over $70 afhængigt af den hastighed, der leveres. Tjenesten giver internetforbindelse til et bestemt sted, f.eks. Et hjem eller en virksomhed. For at dele forbindelsen mellem flere computere skal du have en router, et trådløst adgangspunkt (WAP) eller en kombination af de to.

Overvejelser

Hver tjeneste har en advarsel eller to:
VZAccess < br /> 'Overalt på Verizon-netværket' betyder ikke nødvendigvis 'hvor som helst': hvis dit område ikke har fremragende celledækning, har du ikke en god internetforbindelse.
Selv om hastigheden annonceres som sammenlignelig med DSL, er det svarer til den meget lave ende af DSL-spektret - ca. 700 til 800 kilobits per sekund (kbps) på downloads og 400-500 kbps ved upload.

DSL
DSL-forbindelseshastigheden er meget afstandsafhængig: jo længere du er fra din udbyderes faciliteter, jo langsommere din forbindelse.

Løsning

Hvilken tjeneste skal du vælge? Som sædvanlig, 'Det afhænger.' Hvis du ikke bruger din computer meget uden for rammerne for dit hjem eller forretning, giver DSL-forbindelsen større fart og fleksibilitet.
Hvis du på den anden side er meget mobil en nd vil have online adgang hjemme, mens du er væk eller hvor du har en god mobil forbindelse, så kan VZAccess være din bedste løsning. At få online i dag er lettere end det nogensinde har været, med et væld af valg og teknologier til rådighed for den gennemsnitlige forbruger. Desværre kan disse valg være forvirrende for de uinitiativerede: WiFi vs Wired, DSL vs Cable, 3G vs EVDO.