Hvad kan bruges til at forbinde RG6-kabler?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kabel-tv

På grund af RG6-kabelens evne til at overføre store mængder audio- og videoinformation af høj kvalitet anvendes RG6-kabler i vid udstrækning med kabel-tv-opsætninger. Tv'et er tilsluttet en kabelstik i en af væggen i dit hjem via et RG6-kabel. Lyd- og videoinformation fra fjernsynsprogrammer overføres fra din tjenesteudbyder til dit hjem og sendes derefter via kablet til fjernsynets tv-tuner.

Tv-antenne

En tv-antenne vil også bruge et RG6-kabel. RG6-kablet forbinder antennen selv med dit fjernsyn. Den ene ende af kablet er permanent fastgjort til antennen, mens den anden skruer ind på bagsiden af ​​dit tv ved indgangen mærket 'COAX.' Antennen modtager videosignaler fra fjernsynsudsendelser, der sendes ned gennem kablet til fjernsynet. Fjernsynets tv-tuner konverterer derefter signalet til lyd- og videoinformation, som det kan vise på skærmen.

Videoudstyr

Det er også almindeligt at finde videoudstyr, der bruger RG6-kabler. Dette skyldes kablet s evne til hurtigt og effektivt at overføre store mængder af både rå video og lyd. Generelt vil mindre kameraer og videokameraer på forbrugerniveau ikke bruge RG6 til fordel for f.eks. USB eller FireWire. Professionelt videoudstyr, der findes på steder som fjernsynsstationer, anvender i vid udstrækning RG6-kabler til dataoverførsel.

Tilslutninger

Metaldækkene på RG6-kabler kaldes 'stik.' De er den del af kablet, der holder det sikkert forbundet til en koaksial indgang på et fjernsyn eller en anden elektronisk enhed. Indersiden af ​​stikket er gevindskåret som en skrues hoved. Stikket skrues sikkert på en koaksial indgang, idet kablet fastgøres og fastgøres. Hvis du laver dit eget brugerdefinerede RG6-kabel, kan du købe en Coax Connector fra forskellige online-elektronikforhandlere, og brug en trådklemmer til at fastgøre stikket til enden af ​​kablet.

Tilslutning af to kabler

Det er også muligt at bruge en adapter til at forbinde til RG6 kabler sammen. Disse adaptere kan købes hos forskellige elektronikforhandlere. De har to RG6 koaxiale indgange. Et kabel stik i en af ​​indgangene og den anden ende stik i den anden indgang. Så er hvert kabel tilsluttet sin specifikke enhed, og signalet går fra et kabel gennem adapteren og ind i den anden. Selvom du måske ikke er fortrolig med RG6-kabler, bruger mange af os dagligt. 'RG6' er et udtryk, der bruges til at beskrive et grundlæggende koaksialkabel, der anvendes med mange forskellige typer elektronisk udstyr. Et RG6-kabel kan overføre både audio- og videoinformation samtidigt med kun ét kabel, hvilket gør det gavnligt af en række forskellige årsager.