Sådan opretter du et peer-to-peer-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstil computerens IP-adresser. I Windows XP er IP-adresserne angivet i mappen 'Netværksforbindelser' i Kontrolpanel. Højreklik på 'Local Network' i denne mappe og vælg 'Egenskaber'. Den nemmeste måde at tildele IP-adresser på bruger 192.168.0.x-formatet. Udskift 'x' med et tal fra 1 til 254. Hver computer har brug for en anden IP-adresse. Indstil subnetmasken til 255.255.255.0.

2.

Tilslut kablerne til netværkskortet på computeren. Tilslut hvert kabel til navet. Denne del af opsætningen forbinder computerne fysisk. Når du surfer på netværket, skal du kunne se den anden computer, da IP-adresserne ligger i samme område.

3.

Højreklik på en mappe, der skal deles og vælg 'Deling'. Vælg 'Del denne mappe' på denne skærm. Du kan også give mappen et alias i den mærkede tekstboks. Dette er navnet, den anden computer viser, når du gennemser delte mapper på netværket. Da dette er et lille peer-to-peer-netværk, er der ikke behov for at indstille tilladelser.

4.

Højreklik på eventuelle printere, du vil dele, og vælg 'Egenskaber .' På skærmbilledet Egenskaber skal du aktivere deling. Denne indstilling gør det muligt at udskrive printeren fra den ene maskine til den anden.

Oprettelse af et peer-to-peer-netværk i Windows XP bruges i hjemmet til at forbinde to computere. Da peer-to-peer-netværk bruges sammen med få computere, er det ikke en høj sikkerhedstype. Peer-to-peer-netværk bør kun bruges i hjemmet, når to eller tre computere skal dele filer. , hvis du har en desktop og en bærbar computer, er et peer-to-peer-netværk gavnligt.