HTTP Proxy Tutorial

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Proxyer for anonymitet

Proxyer kan bruges til at sikre anonymitet på internettet. En HTTP-proxy modtager en anmodning fra en computer på en bestemt internetprotokol (IP) -adresse for en webside. En IP-adresse er den unikke adresse tildelt til alle enheder, der er tilsluttet internettet. Proxyen vil så igen anmode websiden fra IP-adressen til proxyserveren. IP'en, der registreres af webserveren, er proxy-serverens IP, ikke den computer eller server, der lavede den oprindelige anmodning. Proxyserveren videresender derefter websiden til computeren, hvilket gør den oprindelige anmodning. På den måde er placeringen og identiteten af ​​den computer, der foretager den oprindelige anmodning, ikke kendt for webserveren.

En almindelig måde at bruge en HTTP-proxy på for anonymitet er at omgå webfiltreringssystemer, som dem implementeret i Kina og Iran. Når en HTTP-proxy bruges til at omgå et webfiltreringssystem, sendes anmodningen til webstedet direkte til en proxy uden for landet, der implementerer filtreringssystemet. Den resulterende side sendes derefter til computeren, der foretager anmodningen. Dette både omgår webfiltreringssystemet og gør det sværere at spore adgang til blokerede websteder.

Proxies som filtre

Proxies bruges ofte som webfiltre. Ved at sende alle webtrafikforespørgsler via en proxyserver, et firma, der ønsker at blokere adgangen til bestemte websteder, f.eks. Websteder, der fremmer hvide supremacist-ideer eller pornografiske websteder, kan sætte proxyserveren til at scanne alle udgående og indkommende webforespørgsler efter bestemte nøgler ord og simpelthen slippe anmodninger om websteder, som virksomheden føler, ikke passer til arbejdspladsen.

I andre tilfælde kan en proxyserver få en liste over foruddefinerede websteder, som virksomheden ikke vil have sine medarbejdere adgang til. Listebaseret proxyfiltrering løser problemet med overdreven blokering af websteder, der kan forekommer nogle gange med søgeordsbaseret webstedsblokering.

Proxies til Speed ​​Web Access

Proxies bruges også til at fremskynde webadgang. Hvis mange mennesker i et firma, en organisation eller et område har adgang til et websted ofte, kan proxy-servere en kopi af fjernwebstedet og opbevar en kopi af det pågældende sted i en lokal cache for at reducere stress på virksomhedens eksterne internetforbindelse. For eksempel, hvis mange mennesker i et firma har adgang til hjemmesiden til The New York Times, kan hjemmesiden og de populære historier på New York Times-webstedet gemmes på en lokal server. Når proxyen opdager en anmodning til den side, vil den tjene den lokale kopi af siden, snarere end at sende en anmodning til New York Times webhost. Dette bruger lokal netværksbåndbredde i stedet for lokal båndbredde plus internet båndbredde. En HTTP-proxy er en computer, der fungerer som mellemmand mellem en computer, der anmoder om en webside og den computer, der serverer websiden. Proxies kan bruges til en række formål. Den ene er anonymitet, en anden er at filtrere indhold, og en tredjedel er at fremskynde adgangen til websider.