Sådan opsættes Netværksdeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet. Dette åbner Explorer-vinduet. Naviger til den mappe, du ønsker at dele.

2.

Højreklik på mappen og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen 'Deling'. Det er her du konfigurerer mappen til netværksdeling og indstiller tilladelser for brugere at få adgang til biblioteket.

3.

Klik på knappen 'Del'. Dette åbner et vindue med en liste over brugere konfigureret på netværket. Tilføj de grupper og brugere, der har adgang til mappen, ved at fremhæve navnet og klikke på knappen 'Tilføj'. Når du har tilføjet alle brugerne, skal du klikke på knappen 'Del'.

4.

Klik på knappen 'Avancerede indstillinger'. Dette åbner et konfigurationsvindue, hvor du kan give mappe navn et alias. Dette skjuler det rigtige navn på mappen og viser aliaset til brugere, når de søger computeren til åbne aktier. Skriv et venligt navn i tekstboksen og tryk på knappen 'OK'.

5.

Klik på 'Ok' i vinduet med main share properties. Indstillingerne gemmes og træder i kraft straks.

Netværksdeling gør det muligt for brugere på tværs af et netværk at oprette filmapper på deres computer eller på en server for at udveksle filer og andre mapper. Opsætning af deling kan ske på en server, hvor alle brugere gemmer filer på et sted, eller en bruger kan dele en mappe på en pc. Opsætning af deling på Windows Vista tager et par trin, herunder indstilling af egenskaber og tilladelser i den delte mappe.