Netværksafbrydere forklaret

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie og udmærkelse

Den første Ethernet-switch i 1989 blev kaldt 'Etherswitch.' På det tidspunkt var Ethernet-hardware grundlæggende et nav, router eller bro. I modsætning til et hub kan en switch bestemme, om der skal sendes trafik langs eller ignorere den. Mens en router skulle programmeres til at arbejde effektivt, gjorde en switch ikke det. Selv om en 'smart bridge' kunne klare sin trafik, støttede den kun to forbindelser. Ethernet-switche understøtter et stort antal forbindelser og håndterer dem alle samtidigt.

Sådan fungerer det

Et netværk er som et vejsystem, og en Ethernet-switch ville være som et trafiklys. I modsætning hertil ville et Ethernet-hub være som et almindeligt korsvej, hvor en kollision er bundet til at ske. Ligesom med biler forårsager dette en netværksforsinkelse for trafikken bag kollisionen. Da Ethernet-switchen aktivt styrer trafikken, er der færre kollisioner --- hvis nogen --- og trafikken bevæger sig, både hurtigere og med færre forsinkelser.

Fordele vs Hubs og Repeaters

Udskiftning et nav med en switch kan reducere eller eliminere problemer med netværkstrafik samt accelerere netværksydelsen. Ethernet skifter gradvist 'lære', hvor trafikken går på netværket og direkte trafik til den relevante forbindelse automatisk. En knude sender kun indgående trafik til andre aktive forbindelser. En Ethernet-switch muliggør også separate kanaler til afsendelse og modtagelse af data, mens en hub kun har en kanal til begge. Når data sendes og modtages over samme kanal, kan de 'kollidere' og forårsage forsinkelser. En switch kan undgå kollisioner, hvilket gør forbindelsen ikke bare hurtigere, men også mere pålidelig.

Fordel ved fuld duplex

I kernen styrer en netværksafbryder den trafik, der strømmer gennem den, i modsætning til et hub eller en repeater. Derudover kan en switch også understøtte et 'fuld dupleks' netværkskæde. Det betyder, at en kanal bruges til at sende data, og en anden kanal bruges til at modtage data. Et traditionelt hub bruger kun en kanal, kendt som et 'halv duplex' link, hvilket giver en risiko for, at de sendte data kan forårsage kollision med data, der modtages. For en omskifter kan den fulde dupleksfunktion alene næsten eliminere muligheden for en 'pakkekollision' på netværket.

Misforståelser

I USA er hjemme-netværksenheder som f.eks. Medieudvekslingsbokse, DSL-modemer , hjemme routere og trådløse adgangspunkter alle omfatter Ethernet switch teknologi. Ethernet hubs er stadig tilgængelige og til en brøkdel af prisen, men de overses ofte, når køberen lærer fordelene ved en switch. Når man står over for en købsbeslutning, kan de lavere omkostninger ved et nav være attraktivt, men en Ethernet-switch kan være en større værdi i slutningen.

Advances

Ethernet-switche er kommet langt siden den første 'Etherswitch' .' Ethernet switches kan også overvåge webindhold og opdage 'hacking' indtrængen samt intelligent direkte netværkstrafik. De fortsætter med at spille en afgørende rolle i Virtual Private Networking eller VPN, etablering og styring af sikre LAN-forbindelser via internettet. Netværkskoblingsteknologi er den måde, hvorpå vi bor i informationsalderen. I hovedsagen er en netværksomskifter en forbedring over netværks repeater eller nav. Mens begge enheder bruges til at netværkscomputere, styrer en switch også den trafik, der strømmer gennem den. Netværksknapteknologi findes i kernen i mange netværksenheder, der anvendes i dag. Ethernet-switche er den mest udbredte form for teknologien.