Om trådløse adaptere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

De oprindelige patenter for trådløst netværk blev arkiveret i 1996 af en australsk forskningsorganisation ved navn CSIRO. Da teknologien først ramte markedet, oplevede forbrugerne mange problemer med kompatibilitet, fordi produkter fra forskellige producenter ikke altid arbejdede sammen. Siden da har det trådløse netværkssamfund fokuseret på brugernes behov, hvilket har gjort det muligt for teknologien at udvikle sig.

Typer

Disse dage er trådløse adaptere tilgængelige i tre forskellige formfaktorer, selvom de hver giver De samme netværksfunktioner: tilføjelse eller indbygget kort; USB-adapter; og pc-kort.
Traditionelle trådløse adaptere er specielt designet kort, der er indbygget til enten en stationær eller bærbar computer. For computersystemer, der ikke følger med en forudinstalleret adapter, har forbrugerne mulighed for at bestille en med arbejdsstationen, så den kan tilføjes under installationen.
Som navnet antyder, stikkes USB trådløse adaptere lige ind i hvilken som helst computers USB-port, og så vil den nemt finde de trådløse netværk i dit område. Selvfølgelig skal du udføre en simpel installationsproces, inden du får adgang til internettet, men du skal kun gøre det her en gang.
PC-kortadapteren er et lille stykke hardware, der glider ind i en smal åben bugt på en bærbar eller stationær computer. Alle PC-kortadaptere har en lille antenne med indbygget radio, der muliggør kommunikation med et adgangspunkt.

Betydning

Trådløse adaptere er den perfekte løsning til forretningsfolk, der rejser ofte, fordi de kan oprette forbindelse til internettet hvor som helst de går Faktisk er trådløse adaptere gode til enhver bruger, der ønsker en hurtig og nem måde at surfe på nettet, dele filer, sende e-mails eller spille spil online. For dem med en USB-trådløs adapter har du det lykkedes at bytte enheden mellem forskellige desktops og bærbare computere.

Funktion

Hver eneste computer med en trådløs adapter huser sit eget radiosystem, som sender og modtager data over det trådløse netværk. Den egentlige plads i netværket, der samler disse radiosignaler og videresender dem til andre enheder, kaldes et adgangspunkt. I grund og grund fungerer et adgangspunkt som en central pivotstation i det trådløse netværk. Det kan enten være en stand-alone mekanisme eller en computer, der indeholder en adapter med adgangsstyring software.

Overvejelser

Når du shopper rundt for en trådløs adapter, skal du sørge for at finde en, der er kompatibel med dine særlige netværksbehov samt dit specifikke computersystem. Husk, at der nu er fire forskellige netværksstandarder --- 802.11g, 802.11b, 802.11a og 802.11n. Disse specifikationer er vigtige, fordi de påvirker både hastigheden og rækkevidden af ​​netwo rk. Typisk er de dyreste trådløse adaptere baseret på 802.11n-specifikationen, som opererer på 2,4 GHz. Trådløse adaptere er små hardwarestykker, der forbinder computere til et trådløst netværk ved hjælp af radiotransmissionsteknologi. Trådløst netværk, også kendt som Wi-Fi, understøttes af de fleste smartphones og computersystemer. Udover stationære og bærbare computere kan trådløse adaptere forbinde alle former for enheder til et nærliggende trådløst netværk, herunder printernetkort, PDA'er, spilleudstyr og mange andre gadgets til hjemmebiograf.