Sådan sikres en trådløs Netork / Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kom i gang

For at starte skal du åbne din webbrowser og indtaste din routerens IP-adresse i søgefeltet. Typisk vil denne IP-adresse være enten 192.168.1.1 eller 192.168.2.1.

Bemærk: Der er ikke behov for at indtaste 'www.' eller '.com', når du indtaster IP-adressen i din søgelinje.

2.

Når du indtaster din IP-adresse, bliver du bedt om at få en kasse, der beder om dit brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har brugernavn eller kodeord, skal du bare forlade brugeren Navne feltet tomt og skriv 'ADMIN u0026 quot; i adgangskassefeltet.

3.

Når du er logget ind, får du adgang til din routers konfigurations- og indstillingsside. Hvis din router er en Linksys, klik på u0026 quot; trådløs u0026 quot; fanebladet, og klik derefter på u0026 quot; trådløs sikkerhed u0026 quot; . Sørg for, at din sikkerhedstilstand er indstillet til u0026 quot; WPA Personal u0026 quot; og din WPA-algoritme er indstillet til TKIP. I boksen, der siger 'WPA Shared Key u0026 quot; , indtast et kodeord med mindst 8 tegn. Denne adgangskode er den adgangskode, der bruges til at logge ind på dit sikrede netværk. Klik på u0026 quot; save settings u0026 quot; ..... Du er nu sikret.

4.

Tag yderligere sikkerhedsforanstaltninger

For at øge sikkerheden for dit trådløse netværk, prøv følgende:

Aktiver kryptering
Sluk SSID-udsendelse
Skift dit netværksnavn

5.

Prøv Sikkerhedsprogrammer til trådløse router

For yderligere at sikre din trådløse router, prøv at købe et sikkerhedsprogram. Sådanne programmer er specielt designet til at øge sikkerheden for dit trådløse netværk. Et par gratis forsøg med sådan software findes på hjemmesider som download.com.

Sikring af din trådløse router er yderst vigtig for alle, der er forbundet til internettet via et trådløst netværk. Tilslutning til et usikret trådløst netværk sætter alle dine private oplysninger i fare. Følgende trin vil forklare detaljeret, hvordan du sikrer din trådløse router.