Anvendelse af fiberoptisk kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Dataoverførsel

Fiberoptiske kabler kan lægges og bruges til dataoverførsel og modtagelse. Det øger hastigheden og nøjagtigheden. Lyset bevæger sig gennem fiberen med minimal dæmpning, hvilket dramatisk reducerer datatab.

Netværk

Den øgede nøjagtighed, båndbredde, fleksibilitet og hastighed på fiberoptiske kabler gør dem perfekte kandidater til computernetværk. Fiberoptik kan bruges i trunkkabler, distributionskabler, højdensitetsforbindelseskabler og standard patchkabler.

Medicinsk

Medicinske miljøer har brugt fiberoptiske kabler som lysstyringer og billeddannelsesværktøjer. Dette skyldes, at de kan skinne et stærkt lys på et mål uden at kræve en lige vej.

Ledninger

Komplekse eller vanskelige ledninger er blevet forenklet ved brug af fiberoptiske kabler. De har været brugt til ledning af fly, ubåde og andre udfordrende maskiner.

Sensorer

Fiberoptiske kabler kan også bruges som sensoriske enheder, der registrerer temperatur, tryk, vibration, drejningsmoment eller andre målbare opfattelser. Der er mange anvendelser af fiberoptiske kabler. De er ideelle til dataoverførsel, netværk, lysstyringer, ledninger og sensorisk afhentning.