Fejlfinding: Eksternt modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Genstart

Genstart computeren. Dette kan løse problemer med modemet samt enhver anden enhed, der er tilsluttet computeren, ved at opdatere hukommelsen og andre systemressourcer, som modemet skal fungere mest effektivt.

Fysisk forbindelse

Bekræft fysisk tilslutning af strømmen ledning, telefonlinjen, netværkskablet, koaksialkablet eller USB-kablet til modemet. Tilslut alle forbindelser, der er løs, igen. Vent 1 til 3 minutter for indikatorlysene på modemet for at reagere på genopkoblingen. Brug dette trin til at vurdere, om der er ødelagte, slibede eller strakte ledninger, som skal udskiftes.

Enhedsdriver

Brug Enhedshåndtering i Windows for at kontrollere, at du har den nyeste enhedsdriver til modemmet . Åbn 'Kontrolpanel' fra menuen Start. Klik på ikonet 'System' i Kontrolpanel. Vælg fanen 'Hardware'. Klik på 'Enhedshåndtering.' Søg efter dit modem i Enhedshåndtering. Højreklik på modemet og klik på 'Opdater driver'. Du får mulighed for at opdatere driveren fra en disk eller bruge internettet til at finde en ny driver. Vælg indstillingen for at bruge internettet til at finde en ny driver. Kabelmodemer og DSL-modemer, der leveres af din internetudbyder, kan eller måske ikke være angivet i Enhedshåndtering. I dette tilfælde skal du kontrollere producentens websted for at downloade den nyeste enhedsdriver til dit modem. Det mest synlige symptom på problemer med et modem er tab af forbindelse til internettet. Diagnostisering og reparation af problemer med modemet er en simpel proces, der består af isolering, eliminering, forsøg og fejl for at genoprette modemets funktionalitet og give fuld adgang til en internetforbindelse. Fejlfinding af forskellige problemer med modemet følger de samme grundlæggende trin som fejlfinding af andre enheder, der er tilsluttet computeren.