Forståelse af resultater fra Traceroute

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Overskrift

Over din spor bliver IP-adressen (en række tal i xxx.xx.xx.x-formatet) samt adressenes enkle navn (som microsoft.com). Dette bekræfter, hvor du forsøger at spore din pakke til.

Kolonne 1 Hop Count

Den første kolonne fortæller dig 'hop count', som er opsummeret nederst for at fortælle dig det samlede antal computere, din pakke havde at hoppe for at nå sin destination. Det er også referencen til dine andre kolonner.

Kolonne 2, 3 og 4: Fortolkning af dine data Tracert sender tre pakker til din destination og gange dem; hver pakke er repræsenteret af henholdsvis søjle 2, 3 og 4. Tiden er i millisekunder, og i bunden ses den samlede tid hver pakke tog. Du får også en stjerne (*), hvis anmodningen udløber. Den * giver dig besked om, at pakken ikke nåede sin destination, hvilket angiver et kommunikationsproblem eller afmatning på det pågældende netværksnav. Mellem 5 og 30 ms er et godt high-speed hop; mellem 35 og 60 er gennemsnitlig; Alt over 60 repræsenterer betydelig afmatning af nettet.

Kolonne 5

Kolonne 5 angiver det lange og korte IP-navn og nummer på din destinationshoppe. Det er i samme format som dit overskrift. Sporrute (tracert) er et tjekværktøj til avancerede brugere til fejlfinding af deres netværksforbindelser. Det giver dig mulighed for at bestemme pakketab og den tid, hver pakke tager for at nå den ønskede destination.