Historien om internet søgemaskiner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Begyndelser

De første internet søgemaskiner fokuserede på FTP-websteder og lokale biblioteker - filer og mapper, der var lokale til en mainframe, som kunne være et kollegiums computer. Universitetsstuderende oprettet disse tidlige søgemaskiner og hedder dem efter tegneserier figurer - Archie, Veronica og Jughead.

Tidlige 1990'er

Excite, udviklet af Stanford undergraduates i 1993, søgte efter sætninger, der kunne finde websites med hele sætningen af ​​søgeord. Det følgende år begyndte Yahoo, startende som kun en samling af foretrukne websites af skabere Jerry Yang og David Filo. Yahoo ville snart begynde at forbedre sit websted ved at lade brugerne søge på hele World Wide Web.

Indeksering

De fleste internet søgemaskiner bruger robotter til at trænge ind Internet og søge nye websteder og opdaterede websider. I 1994 udviklede Michael Maudlin Lycos, som indekserede mere end 60 millioner websider, overskred andre motorer på det tidspunkt. Indeksering er, når søgemaskiner går på websider og trækker phr ases og søgeord, der kan bruges i en søgning.

Google

Google blev introduceret i 1997 og begyndte som et projekt for studerende på Stanford University. I dag bruger Google avancerede indekseringsteknikker og algoritmer, som er formler, der beregner, hvordan formuleringen tolkes, hvilket sætter den foran de fleste søgemaskiner. Søgemaskiner kan være komplekse, såsom Google-konkurrent Wolfram Alphas detaljerede beregningsmotor, der bruges til matematiske og videnskabelige søgninger.

Sjov Fakta Archie er verden 'Arkiv' minus V. Veronica står for meget Easy Rodent Oriented Netwide Index til Computerized Archives. Jughead er Jonzy s Universal Gopher Heirarchy Udgravning og Display. Internet-søgemaskinernes historie spænder over næsten 20 år, fra 1990 til nutiden. De første søgemaskiner patruljerede offentlige biblioteker, som kun indeholdt tekst og kunne ikke søges ved hjælp af f.eks. Teknikker som tilføjelse af 'AND' eller 'OR' til søgestrengen. Da søgemaskiner blev mere avancerede, blev grafik og nøgleord (herunder detaljerede sætninger) en vigtig komponent i den måde, vi finder ting på internettet.