Hvad er et bærbart trådløst kort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hvad du skal forbinde

For at oprette forbindelse til internettet trådløst hjemme, har du brug for internet-service via et modem, en trådløs router, en bærbar computer og et trådløst trådløst kort. For at oprette forbindelse via et trådløst hotspot skal du have en bærbar computer og et trådløst trådløst kort.

Trådløse protokoller

Der findes fire trådløse protokoller: A, B, G og N, der varierer i hastighed, kompatibilitet og kun gælder til hjemmenetværk. Den vigtigste ting at huske er, at din trådløse router skal understøtte den samme protokol som dit trådløse trådløse kort.

Indbyggede trådløse kort

Moderne bærbare computere leveres med trådløse kort indbygget. Bærbare computere købt direkte fra et trådløst internet udbyder har indbyggede trådløse trådløse kort, der forbinder til internettet ved hjælp af et signal fra et mobiltelefontårn.

Eksterne trådløse kort

Eksterne trådløse kort tilsluttes til din bærbare computer ved hjælp af din PCI-stik, PCI Express-stik eller USB Havn. Eksterne bærbare trådløse kort tilsluttes til dit hjemmenetværk eller trådløse hotspots eller kan oprette forbindelse til internettet ved hjælp af et signal fra et mobiltårn.

Trådløse internetudbydere

Alle de store mobiltelefonudbydere også tilbyder trådløs internetadgang. At få et bærbart trådløst kort fra disse udbydere fungerer på samme måde som at købe en mobiltelefon og ringe plan. Et trådløst trådløst kort giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet uden en kabelforbindelse via et signal, der transmitteres af en trådløs router eller celletårn. Laptop trådløse kort kan enten være en indbygget komponent eller en ekstern enhed.