Hvad er et trådløst adapterkort?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Trådløse netværk eksisterer næsten overalt, og de med en WiFi-aktiveret computer kan oprette forbindelse til trådløse hotspots og trådløse netværk uden ledninger eller fysiske forbindelser. Laptops bruger generelt trådløse netværk, og trådløse netværk er tilgængelige på steder, der spænder fra byparker og kaffebarer til skoler og kontorer.
Forbindelse uden ledninger gør det muligt for mange bærbare ejere at gøre deres onlineopgaver, uanset hvor og hvornår de vælger. Dette gør trådløse adapterkort til et vigtigt og vigtigt køb for alle, der har en computer, der mangler bygget i trådløs teknologi.

Typer

Der findes to primære typer af trådløse adapterkort. Den første type er en USB trådløs adapter. Disse kort forbinder til en ledig USB 2.0-port på en computer, og giver computeren mulighed for at blive WiFi-aktiveret.
Den anden type kort er kendt som et PCMCIA adapterkort. Disse lidt større trådløse kort passer til en PCMCIA slot, der findes på nogle bærbare computere.
Begge typer gør det samme ved at forbinde til tilgængelige trådløse netværk, men nogle mobiltelefonudbydere tilbyder adgang til højhastighedsnet til websurfing og pakker et PCMCIA-kortadapterkort med deres dataplaner, der kun fungerer sammen med deres netværk. I dette tilfælde er der brug for et PCMCIA-kort.

Priser

Prisfastsættelsen kan variere meget for trådløse adapterkort afhængigt af kortets mærke, uanset om det er USB eller PCMCIA, og om det kommer med et netværk adgangsplan.
PCMCIA-kort kan variere bredt fra $13 til over $100 dollars. USB-kort kan variere fra $25 til $60 amerikanske dollars. Priserne er fra 2009. Kort, der er forbundet med en mobiludbyderens dataplan, kan koste mere eller mindre afhængigt af kontraktvilkårene.

Fordele

Trådløse adapterkort skifter en computer, der ikke har trådløs kapacitet til en computer, der kan oprette forbindelse til tilgængelige trådløse netværk. Disse kort kan bruges på stationære computere for at få adgang til trådløse enheder på kontoret eller hjemme. De bruges også med bærbare computere og bærbare computere til at få adgang til tilgængelige trådløse netværk på mange steder.

Misforståelser

At have et trådløst adapterkort betyder ikke automatisk, at man kan få adgang til et trådløst netværk. Mange trådløse netværk er sikret, hvilket betyder at man vil have brugernes brugernavn og adgangskode for at få adgang til netværket. Nogle netværk sikres via adgangskoder, der opnås ved at betale hver time eller dagligt for adgang til et trådløst netværk.
Ikke alle trådløse netværk er sikret eller koster penge; En computer med et trådløst kort kan også søge efter og forbinde til usikrede netværk.

Størrelse

USB-adapterkort handler ofte om størrelsen af ​​et flashdrev, nogle gange med en lille antenne, der stikker ud af dem. PCMCIA adapterkort er lidt større, normalt ca. 1 tommer brede og 2 tommer lange. Nogle kan omfatte antenner, og nogle kan være større eller mindre end denne størrelse.
Begge typer adapterkort er lette og bærbare og kan nemt passe i håndens håndflade. Vægten stiger fra at tilføje et kort til en bærbar computer er ubetydelig, selv om kortene normalt skal fjernes, når du opbevarer den bærbare computer eller sætter den i en sag. Trådløse adapterkort er eksterne adaptere, der tillader computere, både bærbare computere og stationære computere, at oprette forbindelse til trådløse netværk (også kendt som WiFi). Disse adapterkort tillader computere, der mangler et indbygget trådløst kort for at oprette forbindelse til WiFi-netværk og gå på internettet ved hjælp af det trådløse adapterkort som stik.
Disse kort kommer i nogle få sorter, og nogle kan komme med visse WiFi-data eller adgangsplaner. Computere skal generelt have enten en PCMCIA-stik eller en USB 2.0-port for at kunne bruge et trådløst adapterkort.