Sådan finder du din lokale IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Peg på Start-menuen og klik for at åbne den. Find 'Kør' under Start-menuen og klik for at åbne det også.

2.

Skriv 'cmd' i vinduet ud for rullemenuen, der siger 'Åbn'. Klik derefter på OK. Dette åbner kommandoprompten.

3.

Find den blinkende markør, og skriv 'ipconfig' og tryk på Enter på tastaturet. Rul op til begyndelsen og find, hvor det står 'Windows IP-konfiguration.' Dette giver dig alle detaljer om din lokale IP-adresse og andre netværksoplysninger.

4.

Find linjen der siger 'IP-adresse' eller nogle computere siger 'IPv4-adresse.' Se over de stiplede linjer til højre, og du vil se din lokale IP-adresse.

Tips og advarsler

  • Hvis du har brug for din lokale IP-adresse til andre formål end at se, hvad det er, skal du sørge for at du kopierer det korrekt ved at dobbelte tjekke tallene.
  • Hvis du ikke er bekendt med kommandoprompten, skal du ikke indtaste andre kommandoer, som du ved ikke betydningen.
  • IP står for 'Internet Protocol', som er en række tal, som din computer eller en anden enhed bruger til at oprette forbindelse til et netværk, såsom internettet. Din lokale IP-adresse består af højst 3 numre pr. Serie, adskilt af perioder. For eksempel ville 123.456.789.100 være et eksempel på en IP-adresse. Hver IP-adresse er unik for hver computer eller enhed. En IP-adresse kan enten være statisk eller dynamisk. En statisk IP-adresse forbliver den samme, mens en dynamisk ændres hver gang din computer opretter forbindelse til internettet.