Sådan installeres Ethernet Cable Ends

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klip den aktuelle ende af ethernetkablet ud, medmindre kablet allerede er lige. Selv om du vil skære kablet igen, inden du sætter RJ-45-stikket på, giver dette dig en jævn ende, der begynder at arbejde med og eliminerer muligheden for problemer forårsaget af interne ledninger af forskellig længde.

2. < / p>

Brug din CatX rotationsstripper til at fjerne den ydre isolering fra dit ethernet-kabel. Sæt kablet i stripperen, så ca. 1 1/2 tommer kablet har passeret det, og stram derefter strippemekanismen, når du drejer strippen rundt om kablet. Dette vil få det til at skære igennem jakkeisoleringen uden at skade isolering af ledningerne indeni. Fjern skæringsisoleringen og sæt bort stripperen til side.

3.

Fjern de trådpar, der har været udsat, indtil du har 8 separate ledninger, der kommer ud af ethernet-kablet. Klem trådene mellem dine fingre for at rette dem, glide fingrene langs dem, indtil de er relativt lige og lige.

4.

Se billederne af T568A og T568B specifikationerne (se Ressourcer nedenfor). Det betyder ikke noget, hvilket specifikationsmønster du bruger, så længe begge ender af dit ethernet-kabel er forbundet med samme mønster. Hvis den ene ende af dit kabel allerede har et stik på det, skal du se på ledningerne, der går ind i det og identificere mønster bliver brugt, så du kan bruge det i den anden ende. Hvis du placerer stik i begge ender, skal du bruge det mønster, der er brugt af andre ethernetkabler, som du ejer eller vælger en baseret på dine egne præferencer. specifikation du vælger, skal du blot arrangere ledningerne i den rækkefølge, der er vist for den specifikation, og derefter knyde ledningerne lige igen.

5.

Skær ledningerne, så ca. 1 / 2 tommer udsatte afviklede ledninger. Mål kablet for at sikre, at du ikke overskrider denne længde for at undgå potentielle problemer med tab af data. Gruppér ledningerne tæt sammen, hvis de spredes, sørg for, at de forbliver relativt flade.

6.

Sæt ledningerne på ethernet-kablet i RJ-45-stikket, og sørg for at ledningerne passer korrekt sammen med ledningspladerne på stikket. En del af ethernetkabels ydersideisolering skal ligeledes være i stikket, hvis du har udsat ledninger, har du heller ikke sat kablet dybt nok eller dine afviklede ledninger er for lange.

7.

Krymp stikket og dine ledninger ved hjælp af RJ-45-krympeværktøjet. Værktøjet skal trykke en elektrisk kontakt ned i ledningerne, så de kan tilsluttes ledepladerne, mens du også strammer et klip, der holder kabel er på plads. Når et stik er blevet krympet, er dit ethernet-kabel nu klar til brug (forudsat at der er en stik på den anden ende af kablet i samme lednings specifikation.)

Tips og advarsler

  • Cat5 og Cat5e er de mest anvendte typer af ethernet-kabel, og over 90\% af alt kabel, som du vil arbejde med, vil være enten Cat5 eller Cat5e. Kontroller lednings specifikationer for andre kabeltyper, inden du installerer et RJ-45-stik på dem for at sikre, at det kabel, du bruger, er i overensstemmelse med T568A eller T 568B specifikationer.
  • Sørg for, at ingen afviklede ledninger strækker sig ud over kroppen af ​​RJ-45-stikket, du installerer; du vil beholde så meget af det interne ledningssår som muligt, da afviklede ledninger kan resultere i stort datatab gennem kablet.
  • Ethernet-kabler, også kendt som kategori 5 (Cat5) og kategori 6 (Cat6) kabler, er et almindeligt syn, når de arbejder med et kablet computernetværk. Mens de fleste mennesker er vant til at arbejde med ethernetkabler i forudbestemte længder, kan det være meget mere økonomisk for IT-specialister, der skal opretholde eller udvide et stort netværk, at købe kabel i bulk og skære det til den nødvendige længde. Selvom du ikke har mange netværkskabler til at opretholde, kan du med at installere endestikkene (kendt som RJ-45-stik) på et ethernet-kabel betyde forskellen mellem at udskifte et beskadiget Cat5-kabel og være i stand til at reparere det . Installation af slutstik på et ethernet-kabel bør kun tage et par minutter, selvom der er brug for nogle specialiserede værktøjer for at kunne gøre det korrekt.