Sådan installeres Ethernet-kabelstik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk kablet gennem udløbsstedet, og lad ca. en fod af overskydende kabel forbinde til den faktiske stik. Dette kommer gennem et hul i væggen, hvor du vil fastgøre en stikkontakt. På ydersiden af ​​udløbsbeholderen vil der være brug for en vægplade af en eller anden form for beklædning.

2.

Stram kabels udvendige beklædning for at afsløre de fire par farvede snoet ledninger inde i Ethernet-kablet. Dette kan gøres med en kniv, der skærer kablet i længderetningen, eller det kan gøres med et lille par saks.

3.

Adskille de otte ledninger fra hinanden og fjern de snoet par til at udsætte hver ledning.

4.

Strib om ca. 1 tommer isolering fra slutningen af ​​hver af de otte farvede ledninger. Hvis du har en Quickport-jack, behøver du ikke at strippe ledningerne, da jacken vil stikke huller i isoleringen til dig.

5.

Skub hver ledning i matchningen farve slot i bagsiden af ​​jack'en. Du kan bruge enten sæt farvemønstre (568A eller 568B), så længe du bruger det samme mønster i begge ender af kablet. Vær meget forsigtig med at matche farverne til slots. Med et Quickport-stik skal du blot sætte ledningerne i stikket. Med en non-quickport-stik skal ledningerne trykkes ind i spalterne med en skruetrækker, eller du kan bruge et specielt værktøj kaldet et stanseværktøj til at skubbe ledningerne på plads.

6.

Sæt forsigtigt stikket på vægpladen ved at snappe det på plads, og fastgør derefter vægpladen på væggen ved hjælp af sprederskruer eller til stikkontakten med skruer.

Når du kører dine Ethernet-kabler fra et rum til et andet, ser det ofte bedre ud, hvis du tilføjer et Ethernet-stik i væggen for at tilslutte dit kabel. Du kan købe Ethernet-stik med plads til en eller flere kabler, og du kan endda få kombinationstik, der giver plads til et Ethernet-stik og en eller flere telefonstik. Kørsel af ledningen til stikket sker ved at indsætte de otte ledninger fra de snoet par i de rette steder på stikket.