Sådan konfigureres en VNC-server i Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af, om VNC allerede er installeret på din Linux distro. Brugere af Ubuntu og Fedora, to af de mere almindelige distroer, har allerede VNC-servere installeret og behøver ikke installere noget.
Ikke kører en af ​​disse to mainstream distros? Kør en søgning i din distro s pakkechef for VNC klienter --- hvis du kører Gnome, skal du kigge efter 'vinagre'; hvis du kører KDE kigger du efter 'kfrb.' Hvis pakkerne ikke er installeret, skal du installere dem ved hjælp af dine distro-værktøjer.

2.

Konfigurer VNC. Hvordan man gør dette varierer afhængigt af hvilket skrivebord du bruger. Gnome-brugere kan klikke på 'System', derefter 'Indstillinger' og derefter 'Remote Desktop' for at hente konfigurationsvinduet; KDE-brugere skal klikke på 'Systemindstillinger' og derefter 'Deling' og derefter 'Desktop Sharing' og derefter 'Configure' for at få dialogen op. Tillad brugere at se dit skrivebord ved at klikke på den relevante boks og derefter tilføje et kodeord.

3.

Test konfigurationen. Forsøg at oprette forbindelse til din IP med en VNC-klient ved at indtaste computerens IP-adresse (find IP-adressen ved at skrive 'ifconfig' på en terminal.) Hvis alle gik godt, skrivebordet på computeren med den installerede server skal dukke op som forventet. Tillykke!

Tips og advarsler

  • Hvis problemerne vedvarer, skal du konfigurere netværksens router for at tillade VNC-overførsler. Se routers dokumentation for detaljer.
  • Styring af din computer eksternt er bare cool. Linux brugere har længe brugt SSH til at styre deres computere langt fra ved hjælp af kommandolinjen, men det er også muligt at gøre dette på en GUI-måde ved hjælp af VNC. En åben protokol med klienter tilgængelige for alle større operativsystemer (Linux, Mac og Windows ), er der ingen bedre måde at styre din computer på eksternt end VNC. Heldigvis er det nemt at oprette en VNC sever i de fleste Linux distributioner.