Sådan opretter du et D-Link-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se de manualer, der fulgte med dine computere, og find ud af, om de har normale trådløse Ethernet-kort eller trådløse netværkskort. Opkøber enten en kablet eller trådløs D-Link-router, afhængigt af typen af ​​netværkskort, som dine computere har.

2.

Få et Ethernet-kabel til hver computer, der kommer på netværk, plus et ekstra kabel til routeren, hvis du bruger en kablet D-Link-router. Placér D-Link-routeren i nærheden af ​​den computer, der er tættest på dit bredbånds- eller kabelmodem.

3.

Slut routerens ledning til en stikkontakt, men ikke Slut den til computeren endnu. Indsæt installationsdisken, der fulgte med D-Link-router, i computerens diskdrev. Følg installationsanmodningerne, der vises på skærmen.

4.

Slut et Ethernet-kabel til den udgående port på modemet. Tilslut den anden ende af kablet til 'WAN' porten på bagsiden af ​​D-Link router. Tilslut et Ethernet-kabel mellem Ethernet-porten på computeren og en af ​​de andre åbne porte på D-Link-routerens bagside, hvis du bruger en kabelforbindelse.

5.

p> Åbn menuen Start på computeren og få adgang til 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på ikonet 'Netværk og delingscenter'.

6.

Klik på knappen 'Opret forbindelse til et netværk' i venstre side af vinduet. Rul gennem listen over tilgængelige netværk og klik på den, der er mærket som 'D-Link'. Klik på 'Connect'.

7.

Tilslut Ethernet-kabler til Ethernet-portene for hver af de andre computere, der skal sluttes til netværket. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablerne til en hvilken som helst af de åbne porte på D-Link-routerens bagside.

8.

Få adgang til alle de andre computere og gentag derefter proces med tilslutning til D-Link-netværket.

Tips og advarsler

  • Selvom du bruger en trådløs D-Link-router, skal du stadig bruge Et Ethernet-kabel til at forbinde routeren til modemmet. Trinnene til opsætning af det trådløse netværk vil være det samme. Du skal bare overgå trinene for at forbinde Ethernet-kabler mellem de forskellige computere og routeren. Hvis du vil dele filer mellem computere på netværket, skal du klikke på 'Enable Public Folder Sharing 'i vinduet' Network and Sharing Center '. Du behøver ikke installere D-Link routerens software på hver af computere. Installationspladen skal kun åbnes på computeren nærmest modemet.
  • Hvis dit kontor eller hjemmeindstilling har flere computere, kan du dele en enkelt internetforbindelse mellem dem alle og endda overføre filer mellem hver af maskinerne. Du kan opsætte et netværk mellem de forskellige computere ved at forbinde dem alle til et centralt netværkspunkt, f.eks. En D-Link kablet eller trådløs router. Opsætning af et D-Link-netværk er en forholdsvis hurtig proces, der kan gøres ved at bruge de indbyggede netværksindstillinger på computerens operativsystemer.