Sådan opretter du et Netgear-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Læs vejledningen til dine computere og find ud af, om de har normale trådløse Ethernet-kort eller trådløse netværkskort.

2.

Hvis oplysningerne ikke findes i manualen, skal du få adgang til computerens 'Kontrolpanel' i menuen Start. Klik på 'Devices', og se derefter under 'Netværksadaptere' for at se om dit kort er trådløst eller ej. Få enten en trådløs eller kablet Netgear-router alt efter hvilken type kort dine computersystemer allerede har.

3.

Mål afstanden mellem hver computer og dit kabel eller bredbåndsmodem. Hvis du vil bruge en kablet Netgear-router, erhverver et Ethernet-kabel af passende længde for hver computer, der vil være på netværket, plus et ekstra kabel til routeren.

4.

Indstil Netgear router ved siden af ​​modemet. Tilslut Netgear routerens vekselstrømsadapter til en stikkontakt, men ikke tilslut andre kabler endnu. Sæt den cd, der fulgte med din Netgear-router, ind i computerens diskdrev.

5.

Følg installationsvejledningen på skærmen til Netgear-routeren. Du bliver bedt om at Tilslut den ene ende af et Ethernet-kabel til porten, der er markeret som 'WAN' på bagsiden af ​​Netgear-routeren. Tilslut den anden ende af kablet til 'Outgoing' -porten på dit modem.

6. < / p>

Kør et Ethernet-kabel mellem computerens Ethernet-port og en af ​​de nummererede porte på Netgear-routerens bagside, hvis du bruger en kabelforbindelse. Tilslut ikke andre kabler, hvis du bruger en trådløs forbindelse.

7.

Start menuen Start på samme computer, hvor du installerede Netgear routerens software. menuen 'Kontrolpanel' og dobbeltklik derefter på ikonet 'Netværk og delingscenter'.

8.

Klik på linket til venstre i vinduet, der er mærket som ' Tilslut til et netværk. 'Rul ned gennem listen over tilgængelige routere, og klik på den, der er markeret som' NETGEAR. 'Klik på' Connect. '

9.

Rul ned og Klik på 'Fildeling' og 'Offentlige fildeling' -knapper, hvis du vil dele filer mellem computere på Netgear-netværket. Klik på 'OK'.

10.

Hvis du bruger en kabelforbindelse, skal du køre Ethernet-kabler mellem de resterende computere på netværket og de andre nummererede porte på Netgear-routernes bagside. Gentag processen med at oprette forbindelse til Netgear-router og aktivere fildeling på disse computere for at afslutte opsætning af dit netværk.

Tips og advarsler

  • En trådløs Netgear-router vil også indeholde kabelforbundne porte til brug med normale Ethernet-kabler, så du kan alligevel gerne gå med en trådløs router, hvis du forventer at få trådløse kort i fremtiden, eller hvis du har en computer med et trådløst kort og en med et kablet kort. Hvis din computer kun har et kabelkort, men du vil have et trådløst netværk, kan du købe en ekstern trådløs adapter og sætte den i ind i computerens USB port. Der er ingen grund til at installere Netgear router software router på hver computer. Det skal kun installeres på en af ​​maskinerne på netværket. Afhængig af den specifikke model af Netgear-router, har du muligvis ikke porten som 'WAN', men i stedet bliver den umarkede enkeltport på højre side af modemet, der ligger få centimeter væk fra de andre Ethernet-porte.
  • Selvom du vælger at gå med en trådløs Netgear-router, skal du stadig bruge et Ethernet-kabel til at forbinde Netgear-routeren til dit internetmodem.
  • Hvis du har flere computere oprettet på forskellige steder i dit hjem eller kontor, er det ikke nødvendigt at manuelt overføre data mellem dem ved hjælp af en ekstern lagerenhed. Du kan oprette et netværk mellem computere ved hjælp af en Netgear-router. Alle de computere, der er tilsluttet Netgear-netværket, vil kunne få adgang til den samme internetforbindelse samtidig og også overføre deres filer til hinanden.