Sådan oprettes et ad hoc-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg din centrale computer. Denne computer skal forblive på alle tidspunkter for at andre computere skal oprette forbindelse til ad hoc-netværket.

2.

Klik på 'Start' og tryk på 'Opret forbindelse til'. Vælg 'Vis alle forbindelser.'
Hvis du ikke ser 'Opret forbindelse til', skal du gå til 'Kontrolpanel' og vælge 'Netværksforbindelser.'

3.

Klik på 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' til Vista-operativsystemer. Vælg 'Konfigurer et ad hoc-netværk' og klik på 'Næste'. Følg trinene i netværkskonfigurationsguiden for at oprette dit netværk.
For XP-systemer Fortsæt til trin 4. Vista brugere fortsætter til trin 6.

4. Højreklik på din trådløse forbindelse under 'Netværksforbindelser.' Vælg 'Egenskaber'. Klik på 'Wireless Netværk 'fanen.

5.

Tryk på' Tilføj 'for at oprette et nyt netværk. Indtast et kort navn til dit netværk i feltet' Netværksnavn '. netværk ved at vælge 'WEP' i rullemenuen 'Netværksgodkendelse'. Indtast et kodeord i de to adgangskodekasser.
Marker afkrydsningsfeltet 'Dette er en computer til computer (ad hoc) netværk' i bunden af Klik på 'OK' for at oprette netværket.
Højreklik på din internetforbindelse og vælg 'Egenskaber'. G o til 'Advanced' og markér 'Tillad andre brugere at oprette forbindelse via denne computer' s internetforbindelse 'boks. Vælg 'Wireless' som din forbindelsestype. Tryk på 'OK' for at dele din internetforbindelse.

6.

Slut andre computere til ad hoc-netværket. Åbn computerens 'Netværksforbindelser' som angivet i trin 2. Højreklik på computerens trådløse forbindelse og vælg 'Se tilgængelige trådløse netværk.' Vælg ad hoc-netværket og tryk på 'Connect'.

Tips og advarsler

  • Brug et nemt at huske adgangskode. Brug en kombination af bogstaver og tal for ekstra sikkerhed.
  • Opret aldrig et åbent netværk, hvis du deler personlige dokumenter og oplysninger. Udenlandske brugere kan aflytte og stjæle oplysninger om åbne netværk.
  • Ad hoc-netværk er midlertidige trådløse netværk, der tillader to computere at dele filer og en internetforbindelse. Computere kan oprette et trådløst netværk uden brug af en router, især til en hurtig netværksopsætning. Enhver computer med et trådløst kort kan forbinde til en central computer, som virker som en router. Ad hoc-netværk kan sikres med adgangskoder for at forhindre ekstern adgang. Windows giver brugerne en hurtig måde at oprette ad hoc-netværk til og dele deres internetforbindelser i processen.