Definition af Secure FTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan fungerer SFTP

FTP krypterer normalt kun fildataene og efterlader adgangskoden og brugernavnet data alene. Secure FTP krypterer disse data, når den sendes ud og dekoder den i modtageren. Processen fungerer på samme måde som den sikre hypertekstoverførselsprotokol.

FTP-overføringsmåder

FTP bruger fire tilstande til overførsel af filer. Tilstandene er tekst, binære, sikre og tenex. Tenex tillader computere, der bruger en anden mængde bit til at repræsentere en byte for at kommunikere med hinanden og ikke længere bliver brugt. Tekstmodus overfører simple ASCII-dokumenter og binær tilstand, den mest almindeligt anvendte, kan fungere i sikre og usikrede FTP-programmer.

SFTP-klienter

Windows, Unix og Linux har alle kommandolinjeversioner af sikre filoverførselsprotokoller . SFTP-software kan skrives af forskellige virksomheder, men kommandoerne til at skrive ind i dialogboksen Kør i Windows eller kommandolinjen i Unix er: sftp. Macintosh OS leveres med en simpel klient. Brugeren vælger den relevante protokol via menuen Indstillinger i klientindstillinger.

Brug af SFTP

SFTP bruger nøjagtigt de samme kommandoer som standard FTP. Kommandoen get giver brugere mulighed for at overføre filer fra FTP-serveren til brugercomputeren. Grafiske ftp-programmer udsteder denne kommando til brugeren, og brugeren behøver ikke at bekymre sig om den korrekte syntaks. Kommandolinje FTP-brugere kan finde filerne i den aktuelle mappe på serveren med kommandoen lls. Kommandolinjebrugere skal skrive filnavnet nøjagtigt som det vises på serverlisterne. En liste over nyttige kommandoer kan findes på University of Indianas vidensbase-side.

SFTP Fordele Over Regular FTP

At nægte tredjeparts adgang til din email-adresse og adgangskoder er den primære grund til, at folk bruger denne protokol. At vælge en sikker forbindelse via en usikker forbindelse forhindrer spammere i at få dine emailadresser og svindlere til at finde ud af, hvilke adgangskoder du bruger til at logge på internetsider. Den oprindelige FTP-protokol krypterede ikke adgangskode og brugernavndata, fordi protokollen ikke kræver, at disse oplysninger bliver krypteret. Behovet for at holde adgangskoder private gav fødsel til en variation af FTP kaldet sikker filoverførsel protokol eller SFTP.