Definition af en netværkscomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

En netværkscomputer er simpelthen en computer, der er forbundet til et netværk. Et netværk er en række computere, der giver brugerne mulighed for at dele filer og applikationer.

Netværkscomputer

Computernetværk kræver et nav, kabler eller en trådløs router og mere end en computer. Computere får adgang til netværket ved hjælp af et netværkskort.

Indstil filtilladelser

Netværkssoftware samt de relevante tilladelser skal indstilles, så medlemmer på et netværk kan dele programmer eller filer. Windows-brugere gør det typisk for filmapper ved at ændre en mappes egenskaber, så mappen kan deles.

Netværkssikkerhed

Netværk giver brugere mulighed for at dele filer, programmer og enheder, men de kan også give brugerne adgang farlige områder, der kan kompromittere sikkerheden. Operativsystemer designet til at tillade netværksadgang tager højde for dette og tillader systemadministratoren at indstille filtilladelser til beskyttelse af sårbare områder i netværket.

Netværkskabler

Det nemmeste netværk kræver netværkskort, kabler og et nav. Kabler af kategori 5 bruges ofte til at forbinde computere på et netværk. Trådløse netværk udelukker behovet for kabler, men kræver særlig hardware. Nogen som er ny til computere kan undre sig over, hvad den noget højlydende betegnelse 'netværkscomputere' betyder. Jargonen lyder kompliceret, men begrebet en netværkscomputer er simpel. Udtrykket er blevet mindre almindeligt, da netværk bliver mere populære. Det er usandsynligt, at en hjemmecomputer ikke vil blive forbundet til et netværk på en eller anden måde.