Fejlfinding af internetkabelmodemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Genstart

Det er nogle gange så nemt at løse mange computerrelaterede problemer, herunder problemer med at genstarte computeren. Genstart computeren frigiver og opdaterer de hukommelses-, system- og harddiskressourcer, der bruges til adgang til kabelmodemet.

Fysisk forbindelse

Kontroller forbindelsen til netværkskabel eller USB-kabel, koaksialkabel og strømforsyning. Nogle kabelmodemer har både en Ethernet- og USB-port til tilslutning --- brug den ene eller den anden, men aldrig begge dele. Nogle gange kan disse kabler blive afbrudt, især hvis ledningerne bliver sammenbrudt eller ved et uheld afbrudt af en persons fødder i forbindelse med massen af ​​ledninger, der fører bag på computeren. Udskift synlige defekte kabler, såsom Ethernet, USB eller koaksial kabel.

Check for opdateringer

Kontroller for opdateringer til modemet, herunder drivere og firmware. Brug ikonet System i Windows Kontrolpanel til driver og firmware opdateringer, brug Windows opdateringer eller oprette forbindelse til hjælpesiden af din internetudbyder for at tjekke for driver og firmware opdateringer til modemet.

Forbindelseskonfiguration

Åbn en kommandoprompt i Microsoft Windows. Klik på 'Kør' i menuen Start. Indtast 'CMD' i dialogboksen. Indtast 'ipconfig', når kommandoprompten åbnes. Kontroller IP-adressen, subnetmasken, standard gatewayen og forbindelsesspecifik DNS-suffiks. Hvis nogen af ​​disse punkter mangler, vil internetforbindelsen ikke virke. Skriv 'ipconfig / release' i kommandoprompten. Vent til udløserkommandoen til at udføre. Indtast 'ipconfig / renew' i kommandoprompten. Bekræft igen IP-adressen, standard gatewayen, subnetmasken og forbindelsesspecifik DNS-suffiks.
Hvis udgivelses- og fornyelseskommandoerne ikke genopretter internetforbindelsen, kan der være et netværksbrud eller et problem, der kommunikerer med dit specifikke modem , i slutningen af ​​internetudbyderen. Hvis det er tilfældet, skal du ringe til din internetudbyder for at få den til at kontrollere forbindelsen. Kabelmodemproblemer kan stamme fra tre nøgleproblemer i forbindelse med operativsystemet, fysiske forbindelse eller konfigurationsproblemer. Fejlfinding af et kabelmodem er en simpel proces, du kan opnå ved først at isolere problemets karakter og følge en række trin for at rette op på problemet.