Hvad er højhastigheds internetforbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

ISP

En internetudbyder gør det muligt for klienter at få adgang til internettet. Skole, universiteter og institutioner er nogle eksempler, selv om de fleste internetudbydere er kommercielt ejede. Comcast, Netscape, EarthLink, NetZero, Verizon og Qwest er eksempler på internetudbydere. Disse virksomheder kan tilbyde opkalds-, kabelmodem, DSL, trådløs eller satellit-internetforbindelse.

Kabel

Kabel har nogle af de højeste internethastigheder, der er tilgængelige for boligejere med hastigheder mellem 4 og 6 Mbps. Comcast og Time Warner kan også tilbyde højere hastigheder, op til 16 Mbps, men er kun tilgængelige i bestemte områder og koster mere. Comcasts PowerBoost-teknologi, der har fiberoptiske opgraderinger, har forbedret nogle områdes hastigheder på op til 20 Mbps. Digitale kabel-tv-udbydere plejer at bundle deres digitale tv-kabel-tjenester med digitale kabel-internettjenester.

DSL

Verizon og AT u0026 T leverer DSL Internet, som normalt er tilgængelig fra telefonselskabet, der leverer dit hus med telefontjenester. DSL internetforbindelse er ikke så hurtig som kabel, men har lavere priser og kan stadig være et pålideligt alternativ, når kablet ikke er tilgængeligt. Både Verizon og AT u0026 T tilbyder forskellige pakker med forskellige hastigheder samt nyttige ekstrafunktioner som personlige hjemmesider, e-mail og webrum.

Trådløs

Trådløs trådløs forbindelse med høj hastighed er en nyere teknologi, der tillader bærbare computere, celle telefoner og mobile enheder samme hastigheder som stationære computere, der er tilsluttet et kabel eller en DSL-linje. WiMax, et trådløst bredbåndstjenesteudbyder, hævder, at det kan øge forbindelseshastigheden til bærbare computere, telefoner og hjemmeanvendelse op til 7 Mbps, bedre end nogle kabel- og DSL-forbindelser. Hotspots, der har trådløse internetudbydere, såsom lufthavne, internetcafeer og offentlige områder, fortsætter med at stige i antal.

Satellit

Satellit-internetudbydere, der er nyttige til dem, der har brug for højhastigheds-internet, men fungerer uden for DSL- og kabelområdet Internetudbydere, kan levere hastigheder på op til 5 Mbps. Kabel og DSL vil normalt være hurtigere, mere pålidelige og billigere end satellitforbindelser. Satellit bør være en sidste mulighed, hvis intet andet internet er tilgængeligt. Med stigningen i den nemme computerteknologi har internetudbydere også opgraderet deres systemer. Traditionelt har brugere, der er tilsluttet via opkald til internettet, men med højhastigheds-internetforbindelse til rådighed for mange områder, erstattet kabel, trådløs, DSL og satellit den gamle telefonlinjeforbindelse. Med disse nye hurtigere forbindelser kan internetteknologi følge med computerteknologi, så store filer kan flyttes via internettet med hastigheder på op til 6 megabyte per sekund.