Hvordan CCIE Tips: Konsoladgang

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå forbindelsesmulighederne (søg efter vilkårene online):
1.) Adgang til seriel port
2.) Hjælpeportadgang
3.) Data Terminal Emulation (DTE) eller Terminal vs Data Circuit-Terminating Equipment (DCE)

Nogle Cisco-routere har både serielle og aux-porte, mens nogle kun har serielle porte. De fleste katalysatoromskiftere har bare serielle konsolporte. For dem der har begge: aux og serielle porte opfører sig i det væsentlige ens. Du kan enten tilslutte et serielt kabel eller et modem til dem til lokal eller fjernadgang til konsollen, afhængigt af konfigurationen af ​​selve porten og de typer kabler, der anvendes.

2.

Adgang til seriel og Aux port. For de fleste Cisco-enheder skal du indstille din terminalemuleringssoftware til:

* 9600 BAUD
* 8 databits
* 1 stopbits
* ingen paritet

Tilslut RJ45-enden af ​​Cisco roll over-kablet til router, switch eller firewall og den anden ende (typisk en DB9 eller DB25 seriel port) til din pc. Konfigurer din terminalemuleringsapplikation for at bruge den serielle port, du har tilsluttet. Det er typisk COM1 eller COM2 på din pc eller laptop og tilslutte. Du er nu på konsol på enheden.

Når du er på konsollen, kan du gøre kølige ting som opgrader IOS, omgå den kørende konfiguration og få adgang til flashen filsystem, konfigurere enheden og se konsolmeddelelser. Se mine andre CCIE-tips til eksempler.

Tips og advarsler

  • Bestem escape-sekvensen for at bryde opstartsprocessen og se, hvad du kan gøre opstartskonfiguration med confreg 0x2142)
  • Udnyt leverandørens websted: Der er et væld af oplysninger der
  • I slutningen af ​​denne artikel vil du have en grundlæggende forståelse af metoderne til konsoladgang til Cisco-routere og swithces