Hvordan computere bruges i identitetsstyveri

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Email

Identitetstyveri kan opnås ved at sende falske e-mails til intetanende forbrugere. E-mailsne meddeler forbrugeren typisk en situation, som de straks skal afhjælpe ved at logge ind på deres konto og indlæse deres kontooplysninger, og inkludere et link, der ser ud til at henvende sig til den refererede hjemmeside. Når forbrugeren klikker på linket, tager det dem imidlertid til en bedragerisk hjemmeside, der samler deres personlige oplysninger og bruger den til at begå identitetstyveri. Vigilante forbrugere kan forhindre denne form for indsamling af oplysninger ved at undgå links i e-mails og logge ind på alle konti direkte fra virksomhedens hjemmeside.

Pop-ups

Nogle identitetstyve opretter falske pop-up-vinduer, der dukker op Du er logget ind på en konto online, eller når du logger ind på kontoen. Disse vinduer fortæller dig, at du skal indtaste dine loginoplysninger igen for at kunne fortsætte, men er faktisk ikke en del af det legitime websted. - Indtast dine oplysninger, det går direkte til tyvene og giver dem al den information, de har brug for til at logge ind på din konto og begå identitetstyveri.

Computerhukommelse

Forbrugere, der sælger deres computere og bærbare computere, opdager ofte ikke hvor meget af deres personlige oplysninger og adgangskoder forbliver, selv efter at harddisken er blevet formateret. En person med computer vedligeholdelseserfaring kan nemt rekonstruere en stor del af informationen i computerens hukommelse og bruge den til at begå identitet th eft.