Hvordan fungerer et netværkshub

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Basis for netværksbaserede hub

Netværks hubs giver en bruger mulighed for at overføre data via et lokalnetværk. Netværkshubproducenter sætter ikke ofte meget udstyr i disse enheder. Navet er beregnet til at være en enhed, der kun opererer på det fysiske niveau af OSI-modellen. (OSI-modellen er en 7-lags tier for at forstå netværk. Det fysiske lag refererer til den hardware, der bruges til at udføre netværksopgaver.)

Sådan fungerer Hubs

Et netværksnav kan betragtes som et lyttepost og som en gentagende station. En computers netværksinterfacekort sender ud pakker til netværket.Huben modtager disse oplysninger og sender den gennem alle portene på navet, der har vedhæftede kabler .Det betyder, at den computer, der sendte dataene, også får den tilbage. protokoller har måder at bestemme hvilken computer på netværket skal behandle oplysningerne.

MAC-adresser

Hvert netværkskort har en fysisk adresse tildelt den. Denne adresse, kaldet en Mac-adresse, er et sekcifret hexadecimalt tal, som skal være unik for hver computer på netværket Når en computer på et netværk modtager datapakker med sin MAC-adresse, behandler den data internt. Computere, der ikke har MAC-adressen, ignorerer dataene.

Netværksprotokoller

Hubs kan fungere uafhængigt af netværksprotokoller, selvom nyere hub'er giver mulighed for lidt mere behandling end deres 'dumme' forgængere. Ethernet-protokollen er den mest anvendte protokol, og brugerne behøver normalt ikke at w Orry om dette eller andre ting, der sker ved hjælp af Ethernet, som f.eks. kollisioner og bremser på grund af for mange computere på netværket. Netværksadministratorer og ingeniører kan fokusere på de tekniske hovedpine, der opstår på grund af Ethernet-topologi.