Hvordan virker VoIP-telefoner?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

VoIP refererer til Voice Over IP, som er processen med at sende talesignaler på tværs af telefoner, der forbinder til et Internet Protocol-netværk i stedet for et typisk telefonsystem. VoIP bruger tre typer teknologi til kommunikation: ATA, IP-telefoner eller computer-til-computer-service. ATA er den mest almindelige og bruger en telefon adapter til standard telefoner. IP-telefoner bruger enheder, der er normale telefoner med netværksforbindelser til Ethernet-netværk, og computer til computer bruger bærbare computere eller desktops, der fungerer som telefoner.

Signal Transmittal

Voice konverteres til digitale signaler og transmitteres. Når der foretages telefonopkald, tages talesignalerne af computernetværket, der styrer enhederne. Netværket bruger pakke-switching teknologi og CODECs. CODEC er software, der kan konvertere stemme (lyd) til elektroniske, digitale signaler. Det digitale signal er brudt op for hurtigere levering og overført via pakkekoblingsteknologi. Pakkeomskiftning er en blanding af netværkssoftware og hardware, som kan rute pakker effektivt og samle dem i rækkefølge, på trods af hvordan de sendes og ankommer.

Signal kvittering

Signalerne modtages i den anden ende af VoIP-netværket . En CODEC venter i den anden ende; den modtager de digitale pakker og genmonterer dem ved hjælp af pakkekobling. De digitale pakker konverteres tilbage til analoge signaler (lyd) og videreføres til telefonen eller enheden i den anden ende.